Sinop'ta bayram renkli görüntülerle başladı. Sinop'un tüm camileri bayram namazı için dolup taşarken, Sinopluların büyük bölümü Anadolu'nun en eski camilerinden olan 803 yılllık Alaaddin Camisine akın etti. Vatandaşlar bayram namazı ve bayramlaşma sonrası mezarlıklara giderek yakınlarının kabirlerini ziyaret etti. 

VATANDAŞLAR BİRLİKTE KAHVALTI YAPTI
Bu arada Tangal köyünde eskilerde kalan ve unutulan bir gelenek canlandırıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik kapsamında bayram namazı ve bayramlaşma ardından vatandaşlar toplu halde kahvaltı yaptı. Köy Muhtarlığı ve vatandaşların birlikteliğinde muhtarlık binası önünde düzenlenen programa köy halkı ile gurbetten bayram tatili için memleketlerine gelen çok sayıda vatandaş katıldı. İmece usulü düzenlenen kahvaltıya vatandaşlar evlerinden getirdikleri yiyeceklerle de katkı sundu. Oldukça hoş bir ortamın yaşandığı program, tam olarak bayramın ruhuna hitap etti. 

Etkinliğin bu yıl ilk kez düzenlenen Tangal köyü muhtarı Ömer Erdem, tüm köy halkına teşekkür etti. Ömer Erdem bayram namazı ardından kahvaltı programının geleneksel hale getirileceğini söyledi.
Editör: Vitrin Haber