Valiler Kararnamesi ile Sandıklı Kaymakamlığı görevinden Sinop Valiliğine atanan Köksal Şakalar, görevine başladı. Vali Şakalar için Sinop Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi. Makam aracından inen Vali Şakalar'a Özel Kalem Müdürü Fikriye Gökgöz çiçek takdim etti.

Törene İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Vali Yardımcıları İzzet Ercan ve Mehmet Tanışır, İlçe Kaymakamları ve valilik personeli katıldı.

Karşılama ardından valilik makamına geçen Vali Köksal Şakalar yaptığı açıklamada; “14 Mayıs 2018 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Sinop iline atamamız yapıldı. Bu vesile ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve Bakanlar Kurulumuzun çok değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

GÜLER YÜZLÜ HİZMET ETMEYE, ŞEFFAF BİR YÖNETİM KURMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Sinop daha önceden bildiğimiz gördüğümüz bir ilimiz diyen Vali Şakalar; “Sinop denizi, ormanları, şelaleleri, tarihi ve tabiat güzellikleri ile huzurlu sakin bir ilimiz. Bundan sonra bizlerde Sinop’a elimizden geldiği kadar hep beraber abilerimizden büyüklerimizden devraldığımız bayrağı daha ileri götürmek için çalışacağız. Benim daha önceki görev yerlerimden biri Bilecik, Şeyh Edebali’nin söylediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demiş. Bizde yönetimle insanların dertleriyle, ihtiyaçlarıyla, özellikle dezavantajlı grupları önceleyerek yoksullar, yetimler veya engelliler önceliğimiz olmak üzere güler yüzlü hizmet etmeye, şeffaf bir yönetim kurmaya çalışacağız. Bu çalışmaları bütün meslektaşlarımızın, milletvekillerimizin, yerel yönetim başkanlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin ve tüm kamu kuruluşlarımızın desteği ve gayreti ile yapmaya çalışacağız. Bundan sonra da huzurlu mutlu bir kent olan Sinop’ta daha iyisini yapmaya çalışacağız. Bu vesile ile tüm Sinoplu hemşehrilerimizin ramazanını tebrik ederken saygı ve selamlarımı sunuyorum” diye konuştu.

KÖKSAL ŞAKALAR KİMDİR? 
1975 yılında Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesinde doğan Köksal Şakalar, ilk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş'ta, yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisat Bölümünde, yüksek lisansını ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı.  
1998 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Şakalar, daha sonra sırasıyla, Ankara-Evren, Diyarbakır-Hazro,  Erzincan-Refahiye, Hatay-Altınözü, Samsun-Tekkeköy ve Bilecik-Bozüyük ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Şakalar 30/11/2016 tarih ve 2016/861 sayılı Müşterek Kararname ile Afyonkarahisar'a bağlı Sandıklı İlçe Kaymakamlığına getirildi.  Son Valiler Kararnamesi ile Sinop Valiliği görevine atanan Köksal Şakalar evli ve 2 çocuk babası.