Son Valiler Kararnamesiyle Bingöl Valiliğine atanan Vali Yavuz Selim Köşger, veda ziyaretlerini sürdürüyor.

Köşger, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik 72. Bot Komutanlığı, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ve esnaflara veda ziyaretlerinde bulundu.

İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Köşger, burada Sinop İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten ve diğer rütbeli personel tarafından karşılandı.

Şeref Defterini imzalayan Köşger, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serten ile bir süre sohbet ederek makamdan ayrıldı.

Köşger veda ziyaretlerine, Sahil Güvenlik 72. Bot Komutanlığına geçerek devam etti. Sahil Güvenlik 72. Bot Komutanı Yüzbaşı Onur Emir ve rütbeli personel tarafından karşılanan Köşger, Yüzbaşı Emir ve askeri personelle bir süre sohbet etti.

Daha sonra Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığını da ziyaret eden Vali  Köşger'i Başkan Gürsel Öz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Vali Köşger, görev yaptığı süre içerisinde kendisine gösterdikleri desteklerinden dolayı Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Başkan Öz ise Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’e Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığına gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek yeni görev yeri olan Bingöl Valiliğinde başarılar diledi.

Veda ziyaretleri kapsamında esnafları da ziyaret ederek sohbet eden Köşger'e esnaflar yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.

Öte yandan, Vali Köşger yayımladığı veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Son Valiler Kararnamesiyle Sinop Valiliği görevimden Bingöl Valiliğine atanmam sebebiyle Sinop’tan ayrılıyorum. Öncelikle ülkemizin bu güzide şehrinde siz değerli hemşehrilerimize hizmet etmenin bir onur olduğunu belirtmek isterim. iki yıla yakın süreyle görev yaptığım Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı ,Karadeniz’in İncisi, huzur şehri Sinop, eşsiz doğası, tabiat güzellikleri, tarihi ve kültürel yapısı, sanata, kültüre, spora değer veren, çağdaş, modern, çalışkan, hoşgörülü, sevecen, sıcakkanlı, insanlarıyla benim yaşamımda unutulmayacak bir yer almıştır. 'Devlet millet için vardır' anlayışından hareket ettim. Sinop’ta görev yaptığım süre içinde tüm kamu görevlisi arkadaşlarım, yerel yönetimler ve saygıdeğer Sinop halkıyla büyük bir dayanışma, yardımlaşma ve gönül birliği içerisinde, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde sevgi, hoşgörü, tarafsızlık ve eşitliği hizmetimizin şiarı sayarak hizmet götürme arzu ve isteğiyle çalıştım. Eğitimden sağlığa, tarımdan turizme, kültüre, sanata, spora, ulaşıma, kentin tanıtımına kadar her alanda ilimizin daha iyi yerlerde olması için ekip arkadaşlarımızla birlikte  mesai kavramı gözetmeksizin çalışarak  birçok ilki de gerçekleştirdik."

Sinop tarihinde bir ilk olan ve Sinop’un önümüzdeki 10 yılını planlamayı amaçlayan 1. Kalkınma Çalıştayını büyük bir katılımla gerçekleştirdiklerini ifade eden Köşger, çalıştay sonrası oluşan fikir ve düşünceleri de kitap halinde yayımladıklarını hatırlattı.

Görevde bulunduğu süre içinde yaptıkları çalışmaları sıralayan Köşger, şunları kaydetti:

"Sinop’ta bulunduğum 2 yıla yakın süre içerisinde çalışmalarımda bana  yardımcı olan tüm mesai arkadaşlarıma, milletvekillerimize, vali yardımcıları ve kaymakamlarımıza, kıymetli yargı mensuplarımıza, üniversitemizin kıymetli mensuplarına, tüm belediye başkanlarımıza, askeri erkana, il müdürlerimize, il genel meclisi üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, muhtarlarımıza, siyasi parti İl ve İlçe teşkilatlarına, yerel ve bölgesel basın mensuplarımıza ve tüm  Sinoplu  hemşehrilerimize teşekkür ederim. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm Sinoplu hemşehrilerime veda ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

AA

Editör: Vitrin Haber