Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger geçen hafta İstanbul'a gerçekleştirdiği ziyaret hakkında vitrinhaber'e bilgi verdi. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'a ziyarette bulunan ve ardından İstanbul'da yaşayan Sinoplular ile bir araya gelen Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger dolu dolu bir program geçirdi. 

'Skylife Sinop'u Tanıtacak'
Ziyaretin oldukça kapsamlı ve olumlu geçtiğini dile getiren Vali Köşger; "İstanbul programımız kapsamında ilk olarak Türk Hava Yolları Yönetim (THY) Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu'yu ziyaret ettik. Yeni alınan uçaklara Sinop'tan bir coğrafi bölgenin adının verilmesi konuşuldu. Onun dışında THY'in buraya yapacağı seferlerle ilgili konuştuk. Ankara ile seferlerin yapılıp yapılamayacağı konusu gündeme geldi. Buna benzer bir çok konu ele alındı. Sinop'un tanıtımına THY nasıl katkı verebilir? konusu görüşüldü. Sinop malum, turizmde gelişmeye aday bir ilimiz. Bu noktada THY ne tür bir katkı sağlar? bunu değerlendirdik. Oldukça elit bir kitleye, THY'nin kendi müşteri kitlesine hitap eden 'Skylife Dergisi'nin bu noktada büyük katkı sağlayacağını söyledik. Skylife dergisinden konuyla ilgili bir ekibin gönderilip, Sinop'un tanıtımı yapılacak. Geniş bir şekilde Skylife dergisinde Sinop'un tanıtımına yer verilecek. Ayrıca THY yönetimi havalimanımız açıldığında Sinop'a gelecek. Bu ziyaret muhtemelen ilk uçak seferinde olabilir. Takvim uyuşmazsa da başka bir zaman THY yönetimini Sinop'ta ağırlayacağız.

'MÜSİAD Üyelerini Yatırıma Davet Ettik'
Yine İstanbul programımız kapmasında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi'nde sayın Genel Başkan Nail Olpak'ı ziyaret ettik. Sayın Olpak gerçekten çok hüsnü kabul gösterdi. MÜSİAD'ın tüm üyelerini Sinop'ta başta turizm olmak üzere yatırım yapmaya davet ettik. Daha sonra Sinoplu hemşerilerimizle görüşmeyi arzu ettik. SİNDEF 43. meclis toplantısına katıldık. SİNDEF, 100'e yakın bir derneğin üye olduğu bir federasyon. Tüm dernek başkanları ve Sinoplu hemşehrilerimiz ile kucaklaşma fırsatı yakaladık. Onlarla selamlaştık, sıkıntılarını dinledik ve onlara hitap ettik" dedi.

'Gurbetçilere Memleketinize Yatırım Yapın! Çağrısı'
Açıklamasında gurbetteki iş adamlarını Sinop'a yatırım yapmaya davet eden Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger; "Biz bu yıl önümüzdeki ilerleyen zaman içerisinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (KUZKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) ve Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) teknik bir heyetle, veya burada ki STSO ve diğer ilgili birimlerden arkadaşlarımızın katılımıyla İstanbul'da ki iş adamlarımızı toplayıp onları birife etmeyi, Sinop'ta yapılacak yatırımlar konusunda bilgilendirmeyi düşünüyoruz. İstanbul'da yaptığımız çalışma MÜSİAD'ın üyelerine yönelikti. MÜSİAD başkanının şahsında tüm MÜSİAD üyelerinin, üye iş adamlarını Sinop'a yatırım yapmaya çağrıydı. O çerçevede yapılmış bir ziyaretti ama, Sinoplu hemşerilerimizin Sinop'a yatırım yapmasını önceliyoruz. Öncelikle hemşehrilerimiz buraya gelsinler. Çünkü bu toprakların çocuğu, bu topraklarda doğup büyümüşler. Burayı herkesten daha iyi tanıyorlar. O sebeple onların burada yatırım yapmasını teşvik etmeye çalışıyoruz. Önümüzde ki dönemde tanıtıcı bir çalışma yapacağız. Sinop'ta, iki tane Organize Sanayi Bölgesi (OSB) var. Boyabat OSB tamamen boş. Diğer OSB'miz de de 15-16 firmamız var ama, burada aktif olarak çalışan daha az. Orada kendilerine yer verebileceğimizi. Sinop'un zaten teşvik kapsamında olduğunu, eğer OSB'de yatırım yapılırsa Hakkari ile aynı teşviği alacaklarını, her yerde söylüyoruz. Bu çerçevede Sinoplu hemşehrilerimiz öncelikli olarak davetlidir" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber