15 Temmuz Darbe girişiminin hemen ertesi günü jet bir kararnameyle Sinop'a görevlendirilen Merkez Valisi Kemal Cirit'in görevi, 10 Eylül 2016 tarihli ve 29 bin 827 sayılı Resmi Gazete yayımlananan yeni kararnameyle sona erdi.

Sinop'a merkez Valisi Hasan İpek'in atanması ardından bu gün Vali Kemal Cirit, Sinop'dan ayrıldı. Valilik önünde Vali Cirit için uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Ekrem Yaman, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Emnilet Müdürü Ysuf Biner, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, valilik çalışanları ve basın mensupları katıldı. 

Protokol üyelerinin tek tek elini sıkan Vali Kemal Cirit, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'nin en zor döneminde Sinop'ta görev yaptığını dile getiren Vali Kemal Cirit, özellikle Demokrasi nöbetlerinde meydanları boş bırakmayan Sinoplulara teşekkür etti. Bir basın mensubunun bundan sonraki görev yerine ilişkin sorusuna Vali Cirit; "Bildiğiniz gibi benim kadrom merkez valiliği görevinde. Buraya geldiğimde de kadrom değişmedi. Ancak bundan sonraki süreci hep birlikte bizlerde göreceğiz. Bu sebeple sizlere şimdiden bir şey deme şansım yok. Bize devlet büyüklerimiz nerede görev verirse oralarda çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber