Sinop'a yeni atanan öğretmenlere seslenen Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Öğrencilerinize davranışlarınızla örnek olacaksınız, kendi değerleriyle çatışan öğrencilerin yetişmesini istemiyoruz" dedi.
Vali Dr. Ahmet Cengiz, Sinop'a yeni atanan öğretmenlere yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen 'uyum semineri'ne katıldı. 

Seminerde yeni öğretmenlere seslenen Vali Cengiz, atamaları yapılan öğretmenlerin Sinop'a renk ve can katacaklarını belirterek, Sinop eğitimine taze bir kan olacaklarını bsöyledi. Öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Dr. Ahmet Cengiz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Karadeniz’in eşsiz güzelliklerin sergilendiği huzur kenti Sinop'a hoş geldiniz. Doğası, denizi, kültürü ve tarihi ile benim tabirimle Sinop butik bir il. İlimizde başta eğitim alanı olmak üzere her dalda seferberlik var. Eğitim alanında geçtiğimiz yıl gösterilen başarılı performans sonrasında, LYS’de Türkiye 3.'sü olduk. Ancak bu başarıyı daha üst seviyelere getirmek için daha fazla çalışacağız. Yakaladığımız bu başarı trendinin yüksek ve verimli çalışma sonucu sizlerin göstereceği performansla daha da artmasını bekliyoruz. İşinizi severek yapacağınızdan eminim. 


Önce sevilmeyi arkasından da bir şeyler öğrenmeyi bekleyen öğrencileriniz olacak. Görev yaptığınız yerlerde halka, öğrencilerle kucaklaşacaksınız. Çünkü öğretmenlik mesleği kutsal bir meslek. Öğrencilerinize davranışlarınızla örnek olacaksınız, kendi değerleriyle çatışan öğrencilerin yetişmesini istemiyoruz. Değerler eğitimini önemsiyoruz. Öğrencilerinizi çocuk olarak değil ileride önemli bir makama gelmiş bir insan olarak görmelisiniz. Öğretmenin en önemli görevi eğitmektir. Onun için kendinizi öğrencilerinize sevdireceksiniz. Öğrencilerinizin 24 saatini kuşatmanız gerekir. Yapacağınız çalışmalarda ilkeniz bilimsel ve analitik çalışma olmalıdır. Çalıştığınız yerle bütünleşeceksiniz. Hiç kimseyi küçüksemeyeceksiniz. Ulu Önder Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözünü önemsiyorum. Bizler sizlerden ülkemizin geleceği için ahlaklı zeki, ahlaklı çalışkan nesiller yetiştirmenizi istiyoruz. Sorumluluğunuzun bilince olacaksınız, çalışma ortamınız huzurlu olacak, huzurun olduğu yerde başarı vardır. Batısı, kuzeyi, doğusu, güneyi ile bu ülke bir bütündür. 

'Okullarda Zayıf Notu Kabul Etmiyoruz'
Sizler görevinizi yaparken bu ülkenin bir bütün olduğunu çocuklarımıza vereceğiniz eğitimle anlatacaksınız. Bu ülkenin bağımsızlığı için canlarını seve seve veren kahraman şehitlerimizin destansı kahramanlığından esinlenerek büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'mızın okullarınızda düzgün okunmasına özen göstereceksiniz. Okullarımızda zayıf notu kabul etmiyoruz. Bunun içinde çok çalışacaksınız. Daha iyi, iyinin düşmanıdır. Çocuklarımızın yeteneklerini geliştirerek, sosyal öğrenciler yetiştirin. Başarmak istiyorsanız hep haklı olmaya değil. Mutlu olmayı tercih ediniz. Bana göre başarının formülü 5-S,3-D ve 1-E dir. Nedir bunlar; saygı-sevgi-sadakat-sabır-sempati, danışma-disiplin-dayanışma ve son olarak ta empati. Bu yüce mesleği yürütürken yapacağınız çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum" dedi. 

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz konuşmamı Atatürk'ün; 'Nerede sevgi ve saygı varsa orada itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaatin olduğu yerde disiplin, disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır' sözleriyle tamamladı. 

Editör: Vitrin Haber