Cuma günü Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Sinop Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ile 7 yaşındaki oğlu Asrın düzenlenen törenle anıldı. 

Su Ürünleri Fakültesi yerleşkesinde düzenlenen tören, Prof. Dr. Murat Sezgin'in öz geçmişinin okunması ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yusuf Ziya Kurtuluş tarafından gerçekleştirilen Kur’an–ı Kerim tilavetiyle başladı. 

ÜNİVERSİTEMİZ VE BİLİM DÜNYASI İÇİN BÜYÜK KAYIP
Törende konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sezgin'in elim kazada hayatını kaybetmesinin Sinop Üniversitesi ve bilim dünyası için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirten Nihat Dalgın, "Murat hocamla her şeyden önce bir ağabey-kardeş gibiydik. Bir kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Birlikte çalıştığımız süre zarfında kendisini her zaman çalışkan, güler yüzlü ve başarılı bir bilim adamı olarak tanıdım. Tabi ki ölmemek mümkün değil ancak ölümsüz olmak mümkündür. Murat Sezgin hocamızda geride bıraktığı kalıcı eserler ile adını ebediyen yaşatacaktır. Değerli kardeşim Murat Sezgin’e ve biricik oğlu Asrın Sezgin’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Eşleri Tülay Sezgin hanımefendiye de acil şifalar diliyorum. Üniversitemizin ve camiamızın başı sağ olsun” dedi.

ONU ASLA UNUTMAYACAĞIZ!
Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ise, Prof. Dr. Murat Sezgin ile uzun yıllara varan bir dostluklarının olduğunu belirterek, kendisini asla unutmayacaklarını diye getirdi. Prof. Dr. Murat Sezgin ile başarılı akademik çalışmalara imza atan Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat'da, merhum Sezgin ile asistanlıktan bugüne birlikte olduklarını belirterek, “Birlikte çok başarılı çalışmalara imza atmıştık ve atmaya devam edecektik. Bu Perşembe günü için de sözleşmiştik. Ama nasip olmadı. Acımız çok büyük. Allah kendisine rahmet eylesin” diye konuştu.

Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Fatih Şahin, Uzman Dr. Derya Ürkmez, Prof. Dr. Sezgin'in öğrencisi Zuhal Öztutan'da duygusal birer konuşma yaptı. Program; İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Dindi tarafından yapılan dua ile son buldu.

Törene; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Atlı, fakülte dekanları, yüksek okul müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari personel ile Prof. Dr. Murat Sezgin'in sevenleri katıldı. 

Ailesiyle Sinop'tan tatil için memleketi Malatya'nın Pütürge ilçesine giden Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin'in kullandığı 57 AB 644 plakalı otomobil kontrolden çıkarak refüjdeki beton direğe çarpmış, kendisi hayatını kaybederken, eşi ve oğlu yaralanmıştı. Ardından pazar günü de, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören Sezgin'in 7 yaşında ki oğlu Asrın, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Editör: Vitrin Haber