MÜSİAD; "THY yetkilileri yeni düzenledikleri Sinop uçuş saatleri kararını tekrar gözden geçirmelidir"

27 Mart 2016 tarihinden itibaren Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Sinop seferlerinde haftanın 7 günü İstanbul'dan kalkış saatlerinin 05:10'na alınacak olması, Sinop kamuoyunda tedirginliğe yol açtı. Özellikle Anadolu yakasından Atatürk Havalimanı'na  gitmek zorunda kalan yolcular şimdiden kara kara düşünüyor. 

KARAR REVİZE EDİLMELİ
Türk Hava Yolları'nın yeni tarife kararına gelen tepkiler üzerine Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen'de bir açıklama yaparak, konunun çözümü için çağrıda bulundu. Kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Ahmet Hilmi Gökmen; "Türk Hava Yolları, uygulamaya koyacağı yeni uçuş saatlerini ilimizin ulaşım, iklim ve bölge şartlarına göre tekrar revize etmelidir. İstanbul'dan sabaha karşı saat 05:10'da kalkacak olan Sinop uçağına yetişebilmek için hava limanında hazır olunması gereken saatte toplu ulaşım araçları çalışmamaktadır. Yeni düzenlenen saatte, İstanbul'un Anadolu yakasından, farklı illerden, veya yurt dışından gelen aktarmalı yolcular da, gereksiz zaman kaybı ile mağdur olacaklardır.

ÇOĞU UÇUŞ İPTAL EDİLECEKTİR
Ayrıca, özellikle kış aylarında sabahın erken saatlerinde Sinop'un sisli ve fırtınalı olması uçuşların rötarlı bir şekilde gerçekleşmesine, ya da uçuşların iptal edilmesine neden olacaktır. Bu sıkıntılar da; henüz yeni cazibe merkezi olmaya başlayan ve ilginin giderek arttığı Sinop'u muzun turizmini olumsuz yönde etkileyecektir. Türk Hava Yolları yetkililerinin almış oldukları bu kararı, tekrar gözden geçirerek uçuşları daha makul saatlere göre planlamaları gerekmektedir. 

SİYASİLERE ÇAĞRI
Bu vesileyle, ilimizi temsil eden her iki milletvekilimize de konunun çözümü noktasında çağrıda bulunmak istiyorum. İlimiz açısından son derece önem arz eden bu konu uygulamaya konulmadan, Türk Hava Yolları yetkilileriyle temasa geçilerek sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm STK ve siyasi parti temsilcileri el ele vererek, konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını sağlamalıyız. Bizde bu noktada girişimlerde bulunarak, çözüm için gereken görüşmeleri yapacağız. 

Editör: Vitrin Haber