Tutuklu Sinop eski Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın babası Mesut Özata; "Bizim ailemizden bu güne kadar vatan haini çıkmamıştır. Bundan sonrada çıkmayacaktır" dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi ardından önce albay olan eşi, daha sonra da kendisi görevden alınarak tutuklanan Sinop eski Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın babası, aynı zamanda Ankara Yenikent Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Özata, bir gazetede açıklama yaptı. Mesut Özata; kendi oğlunun, yani Vali Yasemin Özata'nın ağabeyi Salih Özata'nın yapılan darbe girişimine karşı demokrasi mücadelesi verirken yaralandığını söyledi. 

Mesut Özata'nın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

BEN MESUT ÖZATA

Halen Yenikent Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yenikent Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Kayılılar Derneği Başkanlıklarını deruhte etmekte olup, Devletimizin Bekası uğruna uzun yıllar mücadele ederek bu günlere kadar şerefle hizmet etmeye devam etmekteyim. Ancak 15 Temmuz gecesi ülkemize ve devletimizin bekasına olan bu menfur saldırıyı başkanlığını deruhte etmiş olduğum teşkilatlarımıza olayların en başında SMS yoluyla uyararak telin ettiğim aşikardır. 

AYNI GECE BİR EVLADIMDA TANKLARA KARŞI MÜCADELE VERİRKEN YARALANDI
Aynı gece bir evladımı, oğlum Salih Özata'da yapılan darbe girişimine karşı demokrasi mücadelesi vermek için Genel Kurmay Başkanlığı önünde tanklara karşı gelerek can siperane bir mücadele vermiş, helikopter kurşunlarına hedef olmuş, şükürler olsun ayakta tedavisi ile şu anda sağlığına kavuşmuştur.

Yine aynı gece "Türkiye'nin 81 ili içerisinde, belkide o geceyi en huzurlu, en rahat ve en sakin geçiren Sinop ilimizde ilk andan itibaren görevinin başında olan medar-ı iftiharımız evladımız Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya ve Eşi Jandarma Kıdemli Albay Temel Çetinkaya'nın başına gelenleri de tamamen bir talihsizlik olarak niteliyor ve gerçeklerin bir an önce ortaya çıkması konusunda yüce Türk yargısına sonuna kadar güveniyoruz. 

Diyeceğim o ki; Bizim ailemizden bu güne kadar vatan haini çıkmamıştır. Bundan sonrada çıkmayacaktır. Tam tersi Vatana, Millete, Bayrağına, Devletimize yüksek hassasiyetleri olan aslanlar çıkmaya devam edecektir. 

Her ne olursa olsun, vatanımıza canımız fedadır. Devletimizin, Milletimizin başı sağolsun. Bu uğurda canını feda eden demokrasi şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet,  oğlum Salih Özata olmak üzere yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. 

Evlatlarımızı bu görevlere getirirken onları en iyi şekilde yetiştirip değerlendiren ve tanıyan devletimizin ve hükümetimizin onlara yapılan bu haksızlığı tez zamanda fark ederek devletimizin ve milletimizin bekası için verecekleri hizmetlerden yararlanmaya devam edeceklerine olan inancım tamdır. 

Başta Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere yine T.C. Başbakanımız Sn. Binali YILDIRIM şahsında Hükümetimize ve Yüce Türk Milletimize geçmiş olsun diyor, devletimize ve milletimize böyle felaketleri bir daha yaşatmamasını Cenab-ı ALLAH'tan niyaz ediyorum. Kamu oyunun bilgisine Saygıyla Duyurulur. 

Mesut Özata, Yenikent Esnaf ve Sanatkadar Odası Başkanı.
 
Editör: Vitrin Haber