Milli Savunma Bakanı Fikri Işık katıldığı canlı yayında, Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi Bora'nın Sinop'ta başarıyla test edildiği açıkladı. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, A Haber canlı yayınında Türkiye'nin ilk yerli füzesinin Karadeniz'de başarıyla test edildiğini açıkladı. Bakan  Işık, konuşmasında şunları söyledi: "Sinop'ta 280 kilometre menzilli Bora Füzemizin yeni bir atışı yapıldı. Şu dakikalar içerisinde Karadeniz'deki hedefine düşmek üzere. Son derece başarılı bir atışı tekrar görmekten gurur duyuyoruz. Türkiye artık kendi füzesini yapıyor. Daha iyisini yapmak için büyük bir öz güven kazandık. İnşallah daha iyisi yapmak için de çalışıyoruz. Şu anda atış devam ediyor. Sinop'tan Karadeniz'in içine başarılı bir atış gerçekleştirildi. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi. 

BORA FÜZESİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Roketsan tarafından geliştirilen Bora füzesi 610 milimetre çaplı. Sistem, yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve uzaklaş taktiğini başarıyla uyguluyor. Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor
 
Editör: Vitrin Haber