Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan genel kurula;  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Seyit Ali Kaplan, Türk Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.  Hamza Yaşar'ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda divan üyeliklerini ise, Sezgin Demirci ve Erdoğan Bulut gerçekleştirdi.

O DÖNEMDE BİZ UYARMIŞTIK
Genel kurulda konuşan Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, şu anda yaşananlar konusunda daha önce çok kez uyarılarda bulunduklarını söyledi. 
Turgay Şen; "Geçen 4 yıla baktığımızda o gün hatırlıyorum, bu kürsüden yaptığım konuşmada, açılım, dershaneler, imam hatipler konusu dillendiriliyordu. Açılımdan kastımızı o dönemlerde hepiniz biliyorsunuz. Katılanlarda soytarılıklarını teyit ettiler. Yanlıştı. Genel Başkanımız sayın İsmail Koncuk, akil adamlar komisyonuna dahil edilmeyi hakaret sayarken, Memur Sen Genel Başkanı ile KESK Genel Başkanına haşa 'Allahsız', diyordu. O da Memur-Sen Genel Başkanına 'Din sömürücüsü' diyordu. İkisi bir anda kucaklaşıverdi. Biz böyle bir şeye girmedik ve zaman haklı olduğumuzu gösterdi" dedi.

ÜÇ KÖPRÜ VAR! ÜÇÜNDE DE HAİNLERİ ASSINLAR!
15 Temmuz hainliğini gerçekleştirenler, zemini tutanlar hep birlikteydi" diyen Turgay Şen sözlerini şöyle sürdürdü; "15 Temmuz sonrası Türk Eğitim Şube Başkanı olarak açığa ve göz altına alınanlardan biriyim. Şaşırdım. Hayat bana şunu öğretti; oğlum Turgay biraz sakin duracaksın. Bir anda yerine göre yalnız kalabilirsin. Bir şey daha gösterdi. Gerçek dostları, dava dostları, samimi insanları. Bir ses yükseldi biz açığa alınınca. İsmail Koncuk, sayın Genel Başkanımız dedi ki, 'bu kişi şube başkanımızdır ve bu ona kurulan komplodur'. Kendilerine huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsun. Kendisi o dönemde; 'Hain cezasını çeksin, gereği yapılsın. Ama tutup götürdüğünüz insanlar içerisinde 100 taneden 1 tane mağdur varsa, o mağduru koruyup kollamak bizin görevimizdir' dediler. Biz mağdur olan bir kişi varsa ona sahip çıkmak durumundayız. İşte o gün bu gündür mağdur olanlara sahip çıkanları görüyoruz. Hainlere de en beter cezayı vermeyenler namert olsun. Şimdi 3 tane köprü var. O üç köprüde de bu hainleri assınlar. Bizler Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak mazlumun sesi olmaya devam edeceğiz. O dönemde şahsıma ve sendikamıza saldırmalarının tek bir nedeni vardı o da önümüzü kesmekti"

ÜÇÜNCÜYE BAŞKA ŞEY DÜŞER
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Turgay Şen; "Birlik ve beraberliğimizi bu süreçte sağdan soldan fitne fücur olabilir. Bizim kendi içimizdeki tartışmamız kimseyi ilgilendirmez. Üçüncüye başka şey düşer. Biz kavga ederiz, sevişiriz, dövüşürüz, kucaklaşırız. Biz içimizde kırılır ve güceniriz ama kucaklaşmasını çok iyi biliriz. Çünkü bizim mayamız bellidir. Yeter ki dışarıdan gelecek, fitne ve fesada müsaade etmeyelim. Bizim aşkımız Titanik'te kine de benzemen. En kuvvetlisinden. Buz dağına falan da çarpmıyoruz" diye konuştu

LİYAKATSİZ YÖNETİMİN SORUMLUSU ONLAR
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'da eğitimcilerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili konuştu. Koncuk, “Kurum ve kuruluşlarda işler yürümüyor, okullarda hastanede, postanede işler yürümüyor, çünkü işin başında duranlar işleri yürütemiyor. Cumhurbaşkanımız da bunları biliyor. Muhtemelen bu problem bir yerlerde konuşuluyor. Bu şekilde yönetilen bir sistemde yürümeyeceğini herkes biliyor. Aslında bir yandan da sorumluluklarını reddetmeye çalışıyorlar. Buradan söylüyorum, Türkiye’de eğer liyakatsiz yönetici problemi varsa, bunun en önemli sebebi bu yandaş paralel sendikanın yüzündendir. Elbette siyasetin sorumluluğu var o ayrı ama siyasetten önce bunlar sorumludur. Bütün hepsi bunlar tarafından hazırlanmıştır. Bütün kurumlar, Adalet Bakanlığında, SGK’da, Milli Eğitim vesaire, bütün kurum ve kuruluşlarda bunlar listeyi hazırlamıştır. Bunları Türkiye aşmak zorundadır bununda altını çizmek istiyorum. Türkiye Eğitim-Sen üyeleri olsun veya olmasın vatan haini olmak dışında dünya görüşü siyaseti ne olursa olsun bilgisi, donanımı, kabiliyeti liyakati olan insanları bu ülke yönetici yapmak zorundadır. Başka çıkış yolu yoktur. Ne yapacaklar yeni bir sistem herkesin çalışan adıyla anıldığı bir sistem getirecekler, hedef nedir? İstediği adamı kıdem tazminatı dahi alınmadan istediği yere koymak. Böyle bir sisteme göz yummayız” ifadelerini kullandı. 

Türk Eğitim Sen Sinop İl Başkanı Turgay Şen, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türk Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Seyit Ali Kaplan'a kotra hediye etti.110 delegenin katıldığı genel kurulda konuşmalar, faaliyet ve denetim raporlarının okunup oylanması ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlere tek liste olarak katılan mevcut başkan Turgay Şen, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi. 

TÜRK EĞİTİM-SEN YENİ YÖNETİMİ
Turgay Şen başkanlığında oluşan yeni yönetim ise şöyle; Metin Argun, Yusuf Yalçın Benli, Özkan Yalçın, Levent Payzın, Ersel Erten ve İsmail Kurtoğlu. 
Denetleme kurulu; Hamza Yaşar, Sezgin Demirci, Selahattin Irmalı, Halil Öztürk, Ömer Tekin. Disiplin Kurulu; Mustafa Yılmaz, Ali Çetin, Fatih Tüfekçi, Kemal İbrahimusta, İsmail Kabaoğlu.
Editör: Vitrin Haber