AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak yapımı devam eden Sinop Havalimanı terminal binası inşaatını ziyaret ederek, eni terminal binasının Şubat 2017'de tamamlanacağını belirtti.

Milletvekili Cengiz Tokmak ve beraberindekiler yapımı devam eden Sinop Havalimanı yeni terminal binası inşaatında incelemelerde bulundu. Tokmak inşat alanında Havalimanı Müdürü Cemal Uzuner’den inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Burada açıklama yapan Cengiz Tokmak şunları söyledi: “39 milyon TL’lik Sinop havalimanı yeni terminal binası 3 katlı ve 12.600 bin m2 olacak. Biz AK Parti İktidarı tarafından ilimize yapılan yatırımları, hızlı bir şekilde bitirilip milletimizin hizmetine kazandırılması için, milletin vekili olarak takip ediyoruz. Bugün de Sinop Havalimanı terminal binası inşaat çalışmalarını gezdik. İnşallah bu inşaatımızda 2017 Şubat ayında geçici kabulü yapılacak, 2017 yılı içiresin de halkımızın hizmetine sunulacak. Geçtiğimiz yıl havalimanının pisti yenilenmişti, havalimanı terminal binası inşaatının tamamlanmasıyla bir bütünlük sağlanmış olacak ve Sinop uluslararası bir havalimanını kavuşmuş olacak.”

Öte yandan Sinop Havalimanı’nda terminal binasının yanı sıra, ısı güç merkezi, uzay çatı giriş nizamiye ve otopark inşası, itfaiye binası ve teknik blok kule kompleksi inşaat çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.
 
Editör: Vitrin Haber