MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen; "Uçuş saatlerinin revize edilmesine yönelik olarak beklediğimiz karar bugün saat 16:00'da belirlendi. Bu süreçte, konuyla ilgili girişimde bulunan, gayret sarf eden, her kim varsa, hepsine teşekkür ederiz" dedi. 

Türk Hava Yolları'nın (THY) mart sonunda başlayacak yaz tarifesinde Sinop-İstanbul seferlerinde uçuşların erken saatlere alınmasına yönelik Sinop kamuoyundan gelen tepkiler ardından, uçuş saatleri yeniden düzenlendi.  

Uçuş saatleriyle ilgili ilk açıklamayı yaparak kamuoyunda büyük ses getiren MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, yapılan girişimler neticesinde saatlerin değiştirildiğini söyledi. 
THY yönetimine teşekkür eden Ahmet Hilmi Gökmen; "Uçuş saatlerinin revize edilmesine yönelik olarak beklediğimiz karar bugün saat 16:00'da belirlendi. Bu süreçte, konuyla ilgili girişimde bulunan, gayret sarf eden, her kim varsa, hepsine teşekkür ederiz. Ayrıca şehrimizin turizmi ve ekonomisine yönelik kaygılarımızı dikkate alarak talebimize uygun olarak olumlu cevap veren Türk Hava Yolları yönetim kuruluna ve genel müdürlük yetkilileri ayrıca teşekkür ederiz. Biz de Cuma günü saat 09:00'da Sinop MÜSİAD olarak THY Genel müdürü Sayın temel Kotil'i makamında ziyaret ederek, hem teşekkür, hem de ilave bazı taleplerimizi sunacağız. Emeği geçen tüm ilgililere tekrar teşekkür eder, yeni düzenlemenin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

YENİ DÜZENLEME NASIL?
Türk Hava Yolları'nın (THY) Mart ayında başlayacak olan yaz tarifesinde Sinop-İstanbul seferlerinde uçuşlar erken saatlere alınmış buna göre 27 Mart 2016 tarihinden itibaren İstanbul-Sinop seferleri haftanın 7 günü kalkış: 05:10, varış: 06:40 olarak belirlenirken, Sinop'tan İstanbul'a ise kalkış: 07:35 ve varış ise: 09:00 olmuştu. 

Henüz resmi olmayan bilgiye göre yeni düzenleme; İstanbul-Sinop-İstanbul sefer saatleri, İstanbul-Sinop: 08:50 - Sinop-İstanbul: 11:15 olarak düzenlendi. 


Editör: Vitrin Haber