Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurumun Sinop'ta düzenlediği bölge toplantısına katıldı.

Özel uçakla Sinop Havalimanına gelen Osman Yıldırım burada THK Sinop Başkanı Nuri Şişman ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Daha sonra Beyazev'de düzenlenen yemek programına Sinop, Samsun ve Kastamonu THK yöneticileriyle birlikte katılan Osman Yıldırım, beraberindekiler ile birlikte bölge toplantısı için hazırlanan Sinop İl Özel İdaresi Lokali'ne geçti.

Kurumun bu güne kadar yaptığı işler ile bundan sonra planlanan çalışmalar hakkında konuşmak üzere bir araya geldiklerini belirten THK Genel Başkanı Yıldırım, 2009 yılının Ekim ayında göreve geldiklerini hatırlattı. Yıldırım, "Çok büyük bir sorumluluk aldık ve 5 yıldır da bu görevi yürüttük. 2012 yılında bir tazeleme yaptık. Büyük bir destekle bakanlığa devam etme kararı verildi ve bu güne kadar geldik. 2009 yılında geldiğimizde THK; mütevazi kamu yararına faaliyetlerde bulunan bir dernekti. Ama bu güne geldiğimiz zaman THK tam bir kurum oldu. Bu süreç içerisinde seçildikten bir yıl sonra yani 10 Ekim 2010 tarihinde Havacılık Vakfını kurduk. Üniversite kurma çalışmaları ardından 3 Mart 2011 tarihinde de THK Üniversitesi kuruldu ve o yıl öğrenci aldı. Son iki yıldır da yüksek okullarından öğrencilerini mezun ediyor. Mezun olan çocuklarda kolaylıkla iş buluyor. Yine bu yıl ek kontenjan hariç dolum oranında yüzde 96'yı yakaladık. BU gerçekten çok önemli bir rakam. Ülkemizin gelişmesinde ki en büyük etkenin eğitim olacağına inanıyorum. Burada Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile THK, havacılık sektörünün ihtiyacı olan pilotları, kabin memurları, teknisyenleri, mühendisleri ve havacılığın bütün sahalarında ki insanları yetiştiren bir üniversite kurdu" dedi. 

Karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda yaklaşan kurban bayramında yapılacak çalışmalarda masaya yatırıldı. Toplantı soru ve cavap bölümü ardından sona erdi.  THK Genel Başkanı Osman Yıldırım daha sonra Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.

Yıldırım akşam saatlerinde Sinop'tan ayrıldı. 

Editör: Vitrin Haber