TEÇ-SEN Genel Sekreteri Salih Burçin Poyraz, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'a yapılan saldırının tasvip edilemeyeceğini belirtilerek, sendika üyelerine yapılan hukuksuz uygulamaları da kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Merkezinden gelen yönetici heyet, geçtiğimiz günlerde sendikanın Sinop İl Başkanı Hakan Akıncı tarafından Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş'ın yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırı eylemi ardından geçen hafta Sinop'a geldi. 

TEÇ-SEN Genel Sekreter Salih Burçin Poyraz, Genel Başkan Yardımcısı Ali Güler ve Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaçakoğlu ilk olarak Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'yı ziyaret ederek üzüntülerini dile getirerek, süreçle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. 
Ardından sendika binasında basın açıklaması yapan TEÇ-SEN Genel Sekreteri Salih Burçin Poyraz; "Teç-Sen  Genel Merkezi olarak İl Başkanımız Hakan Akıncı'nın yapmış olduğu en son olayı ve İl Başkanımız Hakan Akıncı ile yönetim kurulu üyelerimize yapılan haksız ve hukuksuz olayların hiçbirini tasvip etmiyoruz" dedi.   

Cadı avı başlatıldı
Yaşananların oldukça üzücü olduğu belirten Poyraz açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Sinop ilinde Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'ın yaralanması ile sonuçlanan üzücü bir olay yaşanmıştır.  Akabinde Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı'nın karıştığı bu üzücü olayla ilgili kamuoyunda bir cadı avı başlatılmış, gerek sendikamız gerekse eğitim çalışanları hedef gösterilmeye çalışılmıştır. Öncelikle maddi veya manevi her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz.
TEÇ-SEN gerek kurumsal kimliğiyle, gerekse eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünde kullandığı iletişim yollarını her zaman açık bırakan kimliğiyle kamuoyunda yeterli düzeyde tanınmaktadır. 

Sendika üyelerimize mobing uygulanıyor
2006 yılından bugüne kadar özellikle üzerinde çalıştığımız konuların başında gelen, eğitim çalışanlarına yapılan zulüm, baskı, mobing, sendikal baskı, yıldırma, soruşturma açma, sürgün v.s. gibi insan onuruna yakışmayan ve çalışma hayatı içinde başvurulması hoş görülmeyen bir çok vakanın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı işyerlerinde  artarak devam ettiğini görüyoruz.

Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı ile Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş arasında geçen bu üzücü olay aslında tasvip etmesek de bir sonuçtur. Çünkü, Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı ve Sinop Teç-Sen yönetim kurulu üyelerine yapılan zulüm, haksızlık, yıldırma, psikolojik şiddet ve mobing sanırız hiçbir sendika yöneticisine sistemli bir şekilde bugüne kadar uygulanmamıştır.

Saldırıyı tasvip edemeyiz
Teç-Sen  Genel Merkezi olarak İl Başkanımız Hakan Akıncı'nın yapmış olduğu en son olayı ve İl Başkanımız Hakan Akıncı ve yönetim kurulu üyelerimize yapılan haksız ve hukuksuz olayların hiçbirini tasvip etmiyoruz. İl Başkanımıza açılan 19 adet soruşturmayla da açıkça görüleceği üzere birileri planlı bir şekilde bu olayların bu noktaya gelmesi için uğraşmıştır. Bu olayların baş müsebbibi ne yazık ki yöneticilik ehliyet ve liyakatine sahip olmayan yöneticilerdir. Çok rahat bir şekilde çözülebilecek anlaşmazlıklar bilinçli bir şekilde kartopu gibi büyütülmüş olaylar ne yazık ki bu hale gelmiştir.

Bakanı ve Valiyi göreve çağırıyorum
Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ve Sinop Valimiz Sayın Yasemin Özata'yı bu konuda göreve davet ediyor, Sinop ilinde geçmişte var olan çalışma barışı ve huzurunu sağlamak için olayda dahli ve kusuru bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerin görevden alınmasını talep ediyoruz.

Sendikal farklılıkları içine sindiremeyen, robot memur isteyen, mobing uygulamayı amirliğin bir öznesi olarak gören, bir memurun hayatını üstüne oturduğu makamla yerle bir eden, azap etmeyi verimli çalışmanın bir gereği gibi gören ve haksızlığın hukuksuzluğun mimarı olan tüm yöneticileri kınıyoruz"
Editör: Vitrin Haber