Taşmanlı-Dizdaroğlu Köyleri Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği ile Taşmanlı ve Dizdaroğlu köy muhtarlıklarının ortaklaşa olarak düzenlediği Geleneksel Yeni Cuma Hıdrellez Keşkek Şenlikleri ve Karakucak Güreşleri nefes kesti. 

Taşmanlı Köyü Yeni Cuma Er Meydanında düzenlenen güreşlerde çok sayıda yerel güreşçi ter döktü. Nefeslerin tutulduğu ve oldukça çekişmeli geçen güreşlerde başpehlivanlığı Sinoplu güreşçi Aykut Öz aldı. Kazanlar dolusu keşkeğin pişirilerek vatandaşlara ikram edildiği etkinlik, satıcıların açtıkları tezgahlarla adeta panayıra dönüştü.  

Taşmanlı Köyü Muhtarı Engin Dinç ve Dizdaroğlu Köyü Muhtarı Özcan Erdurdu ile Dernek Başkanı Ahmet Bal, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Taşmanlı Köyü Muhtarı Engin Dinç, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliklerimizin bu yıl da büyük katılımla gerçekleşti. Halkımızın her yıl önemli bir buluşma ve kaynaşma noktası haline gelen organizasyonumuza katılan misafirlerimize, halkımıza, güreşçilerimize ve organizasyonumuza destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Etkinliğe; Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı J. Albay Halil Altıntaş,  İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Murat Özmen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı Mustafa Ercan ve teşkilat üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Vitrin Haber