Sosyal Doku Vakfı Avukatları Hüseyin Tepe ve Avukat Ahmet Emin Şahingöz, Sinop Barış ve Demokrasi Platformunun suç duyurusu ve KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz'ün açıklamaları ardından, basın açıklaması yaptı. 

Sinop'ta Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı ve İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın gerçekleştirmesi planladığı konferansın iptaline yol açan olaylar ardından, taraflar arasında açıklamalar ardı ardına sürüyor. İlk olarak programı tertip eden STK'lardan İHH Sinop Şubesi öncülüğünde çok sayıda kişinin olaylar nedeniyle Sinop Barış ve Demokrasi Platformu aleyhine suç duyurusunda bulunmaları ardından, Sinop Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri de Pazartesi günü Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

SOSYAL DOKU VAKFI AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPTI
Sinop Barış ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan suç duyurusu ve ardından gerçekleştirilen basın açıklaması üzerine, Sosyal Doku Vakfı ve İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın avukatları tarafından açıklama yapıldı. 

Avukat Hüseyin Tepe ve Avukat Ahmet Emin Şahingöz imzalı açıklamada, suç duyurusu sırasında KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz'ün ifadeleri sert bir dille eleştirilerek; "Bu sözler yargıya taşınacaktır. İddia edilen hususlar ile ilgili bugüne kadar hiçbir davaya muhatap olmayan müvekkili bu kadar kolaylıkla karalama cesareti gösteren bu şahıs, hukuk karşısında hesap verecektir" denildi. 

BU MARJİNAL EYLEMİ SİNOP HALKINA MAL EDEMEYİZ
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Müvekkil Nurettin Yıldız hocamızın 12.05.2016 tarihinde gerçekleştireceği 'Bu Zamanın Sabrı' konferansı, hukuk tanımaz bir grubun, asayişi zora sokacak şekilde gerçekleştirdiği, konferansın yapılacağı salonun etrafını çevirme eylemi sebebi ile iptal edilmiştir. 

Her türlü izni daha önceden alınmış ve yapılan ilanlar ile halkın çok büyük ilgisini kazanmış olmasına rağmen gerçekleştirilemeyen bu konferans; Sinop halkının Nurettin Yıldız Hoca’ya ve dolayısıyla fikirlerine karşı bir eylemi gibi gösterilmeye çalışılmış ise de, Sinop şehrinin nüfusu ve konferansa gösterdiği ilgi ile salon etrafına toplanan küçük kalabalık karşılaştırıldığında bu eylemin Sinop’a mal edilemeyecek marjinal bir eylem olduğu ortadadır. Nurettin Yıldız Hoca, Sinop genelinde bir tepki ile karşılaşmış değildir. Fikir özgürlüğüne tahammülü olmayan ve hukuka aykırı tavırları sergilemekte gayet cüretkâr davranabilen küçük bir topluluk olduğu her türlü bakış penceresinden ortak kabul görecek eylemciler, eylemlerindeki haksızlığın üstünü örtebilmek için, Hocamız ve Sosyal Doku Vakfı hakkında iftira ve hakaret içerikli beyanlarda bulunmaktan geri durmamışlardır.

BU SÖZLER YARGIYA TAŞINACAK
KESK Sinop Dönem Sözcüsü olduğu bildirilen Metin Gürbüz isimli şahıs, hiçbir bilgi ve gerçeklik içermeyen beyanatında Nurettin Yıldız Hoca için kadın ve çocuk istismarına meşruiyet kazandırmaya çalıştığı, kadına yönelik şiddeti arttırıcı, özendirici, azmettirici ve toplumu tehlikeli yönde kışkırtıcı, şiddete zemin hazırlayan sözler söylediği gibi birçok suç isnadında ve iftirada bulunmuştur. Bu sözler yargıya taşınacaktır. İddia edilen hususlar ile ilgili bugüne kadar hiçbir davaya muhatap olmayan müvekkili bu kadar kolaylıkla karalama cesareti gösteren bu şahıs, hukuk karşısında hesap verecektir. Halkımız ve sevenlerimizin bilgilendirilmesi için bu cevabı vermek gerekmiştir. 

SİNOPLU KİMİN NE İÇİN ÇABALADIĞINI BİLİYOR
Yürüttükleri eylem ile Sinop’ta çıkardıkları huzursuzluk yetmezmiş gibi, eylemlerinden zarar görüp yargıya başvuranlar hakkında, hiçbir karşı eyleme muhatap olmamalarına rağmen suç duyurusunda bulunarak üste çıkma gayretine düşmüşlerdir. Sinop halkının sağduyusu bu oyunlara kanmayacak kadar gelişmiştir. Her bir Sinoplu kimin ne için çabaladığını bilmektedir. Haklı ile haksızı, mazlum ile zorbayı birbirinden ayıracak yeteneğe sahiptir. Bunda zerre şüphemiz yoktur. Her bulduğu mikrofona Nurettin Yıldız Hoca’ya hakaret içeren sözler söyleyenler, yargı önünde verecekleri hesaba da hazır olmalıdırlar. Bakalım mahkeme salonlarında da bir ideoloji lideri edasıyla beyanat verirken gösterdikleri cüretin aynısını gösterebilecekler mi, yoksa sözlerini inkar mı edecekler? Zaman birçok şeyin ilacıdır.
 
Siyasi kaygılar taşımayan bizler, insanlık için güzel bir yol açmaya çalışırken, birileri de haksız ve mesnetsiz iddialar ile bize ve sevenlerimize saldırmaktadır. Hiçbir hukuksuzluğu gözardı etmeden hepsinin hesabını yargı yoluyla soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Haksızlık ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışmak kimin fiilidir bunu yakında herkes görecektir"

Nurettin Yıldız Hoca, Sinop genelinde bir tepki ile karşılaşmış değildir.
 
Editör: Vitrin Haber