Sinop İl Genel Meclisi Başkanlığı kararı ve katkılarıyla denizde yaşayan canlı türlerinin tanıtılması amacıyla 172 sayfadan oluşan ve 3 bin adet basılan "Sinop'un Sualtı Dünyası" adlı katalog hazırlandı.

Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, yaptığı açıklamada, hazırlanan katalogda, Sinop kıyısal sularında deniz altındaki yaşam çeşitliliğinin yer aldığını belirtti.

"Sinop Karadeniz'in tam ortasında olması nedeniyle Karadeniz'de bulunan bütün canlıları burada görmek mümkün" diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Bu nedenle halkımıza suda yaşayan canlı türlerinin tanıtılması ve bilgilendirilmesi amacıyla 'Sinop'un Sualtı Dünyası' adlı katalog hazırladık. Balıkçılarla ve dalgıçlarla zaman zaman konuştuğumuzda bize denizin altında çok çeşitli balıklardan ve gizemlerinden söz ederek, bilinçsiz avlanmaktan dolayı bazı balık ve canlı nesillerinin tükenmekte olduğundan bahsediyorlar. Biz de Karadeniz'in varlığı, zenginliği nedir? Bunu gündeme getirmek amacıyla İl Genel Meclisiyle bir karar alarak bir katalog hazırlamaya karar verdik."

Katoloğun hazırlanmasında su altı mühendisi ve dalış eğitmeni sualtı fotoğrafçısı Sertaç Çelik, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem'in rol aldığını Vali Yavuz Selim Köşger ve İl Genel Meclisi üyelerinin destek verdiğini ifade eden Gündoğdu, katkısı olan herkese teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber