Sinop Seyyit Bilal Derneği'ne bağlı faaliyet gösteren talebe yurtları tarafından bu yıl 'Hayır Çarşısı' adıyla organize edilen geleneksel dev kermes törenle açıldı. 

Bu yıl 12.'si gerçekleştirilen "Hayır Çarşısı", Sinop Belediyesi'ne ait Yaşlılar Evi'nde dün gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Yaşlılar Evi bahçesine kurulan çadır ve açık alanda 12 Eylül tarihine kadar faaliyet gösterecek olan kermesin açılış kurdelesi Vali Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'un kanaat önderlerinden Sabri Gökmen hoca efendi, Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Sinop Defterdarı Mehmet Emin Narta, Sinop eski Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı ve dernek yetkilileri tarafından kesildi. 

'Hayrın olduğu her yerde biz de varız'
Törende konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'ta bu tür faaliyetlere belediye olarak destek olduklarını söyledi. Kermesin bu zamana kadar açılan en kapsamlı kermeslerden biri olduğunu dile getiren Baki Ergül, "Evet bu bir hayır işi. Hayırın olduğu her yerde sizler gibi biz de varız. Ancak şöyle bir bakıyorum da bir çok kermes organizasyonu için bu alana müsaade ettik. Ama bu günkü organizasyon muhteşem olmuş. Adeta bir kapalı çarşı gibi bir kermes yapılmış. Bu açılışın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah dar gelirli öğrencilerimiz buradan gelen katkıyla tahsillerine devam ederler. Bizde, bu çorbada minicik bir tuzumuz olduğu için kendimizi mutlu addederiz" dedi.

'En büyük yatırım insana yapılan yatırım'
Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'de yaptığı konuşmada, maddi durumu yetersiz öğrenciler yararına yapılan tüm katkıların büyük önem taşıdığını söyledi. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kaydeden Vali Cengiz, "Maddi durumu iyi olmadığı için okuyamayan, belirli yaşa gelmiş ama sonradan bir şekilde imkan bulup okumuş ya da okuyamamış vatandaşlarımızı gördükçe bunu hep milli servetin kaybı olarak görürüm. Bunu gördükçe de çok üzülüyorum. Özellikle kırsalda olan maddi durumu yetersiz çocuklarımızı okutmak, hem devletin, hem sivil toplum kuruluşlarının, hem de hayırseverlerin görevi. Çünkü böylece onların hayatlarını kazanmalarına vesile olmuş oluyoruz. Herkesin çocuğunu ilçe merkezi, ya da il merkezinde okutma gibi bir şansı olmayabilir. En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu unutmazsak, bu anlamda kermesler vasıtasıyla eğitime, çocuklara yapılacak katkının en kutsal katkı olduğunu hepimiz görebiliriz. Kermesin organizasyonunda emeği geçen dernek yetkililerimize, yer tahsisinde yardımcı olan belediye başkanımıza ve katılımlarıyla destek veren hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu gün yoğun bir katılım gördüm. İnşallah bu hasılata da sirayet eder. Bu tür hizmetlerin artarak, büyüyerek devam etmesini diliyorum" diye konuştu.  

Yapılan konuşmalar ve Sabri Gökmen hoca efendi tarafından okunan dua ardından açılış kurdelesi kesildi. Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve Belediye Başkanı Baki Ergül dernek görevlileriyle birlikte kermesi gezdi. Tören sonrası protokole kermes döneri ve mantı ikramı yapıldı. Kermes açılışına İl Müftüsü Yalçın Topçu, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici, kurum müdürleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

12 Eylül Çarşamba gününe kadar açık olacak olan kermeste yüzlerce çeşit ürün piyasa fiyatının altında satılacak. Kermeste ayrıca döner, katlama, etli ekmek, mantı ve yöresel ev yemeklerini de bulmak mümkün.  

Editör: Vitrin Haber