Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) sonrasında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Şen Pastanesinde gerçekleştirilen toplantıya Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek ile Sinop’ta turizm alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya EMİTT fuarında kendilerine destek veren başta AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti. Kaya, etkinliğe verilen desteğin ileriki yıllarda düzenlenecek olan fuarlara katılımda kendilerine büyük cesaret verdiğini belirtti. Gelecek dönemler için Sinop’ta düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerle şehre hareket kazandırmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Kaya, yapılacak çalışmalarla Sinop’ta turizmi çok farklı boyutlara taşıyacaklarını söyledi. 

SİNOP ÇOK BAŞARILI BİR SINAVI GERİDE BIRAKTI
Daha sonra söz alan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un EMİTT fuarı ile birlikte çok başarılı bir sınavı geride bıraktığını söyledi. 

SİNOP, SİNOPLULARIN ELİNDE BULUNAN EN BÜYÜK HAZİNE
Sinop’un Sinopluların elinde bulunan çok güçlü ve çok zengin bir hazine olduğunu belirten AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, bu hazineyi dışarıya tanıtabilmek için daha fazla çalışılması gerektiğine vurgu yaptı. Maviş; “Sinop gerçekten Sinopluların elindeki çok güçlü ve çok zengin bir hazine. Bu hazineyi Sinopluların hizmetine sunabilmek için hep birlikte çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu hazineyi Sinopluların dışındaki insanlara da çok iyi tanıtmamız onları bu hazineden haberdar etmemiz gerekiyor" diye konuştu. 

BU ORGANİZASYONLAR SİNOP İÇİN FIRSAT
Programda son olarak söz alan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ise marka şehir olma hedefinde olan Sinop’un bu türlü etkinlikleri çok iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Çetinkaya; "Sinop'un turizmi deyince bütün kesimleri kısa bir sürede bir araya getirebilmemiz en büyük başarıdır. Bir dahaki sene daha profesyonelce hazırlanacağız EMITT'e. Kış sezonunu nasıl böyle fuarlarla ve tanıtımlarla geçirirsek turizm sezonunda da bunun meyvelerini yiyeceğimizi düşünüyorum. 2015 için hedefimiz 1 milyon sınırını aşmaktı ama aşamadık. Artık daha yakınız 2016 için hedefimiz ziyaretçi sayısında 1 milyonu aşmak olsun” ifadelerini kullandı. 

Programın sonunda Fuar kapsamında Sinop standına katkıda bulunan kurum, kuruluş ve sektör temsilcileri ile basın mensuplarına teşekkür belgeleri verildi.
Editör: Vitrin Haber