Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi. Sinop ile Yakakent arasında 70 kilometrelik alanda kurulması planlanan alabalık üretim alanı hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Baki Ergül, kendisinin dahi haberdar edilmediği bu girişime asla izin vermeyeceklerini söyledi. Ergül; “Sizlere, daha yeni haberdar olduğum bir konu hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Öncelikle bu konu hakkında çok tepkili olduğumu söyleyeyim. Bazıları bu toplumu herhalde sahipsiz zannediyor. Aldığım duyuma göre, Gerze-Yakakent arasında, Gerze-Çakıroğlu burnu arasında, hani şu koylarda olması dolayısıyla halk açısından son derece mahsurlu olan balık havuzlarının yerleştirilmesi söz konusuymuş. Bu olay esasında 1 aydır devam ediyormuş. Bu konuya itiraz süresi ise ayın 22’sinde sona eriyormuş. Ben bu durum ile ilgili derhal bir itiraz yazısı yazdım. Bugün, Samsun’da denize bir kola kutusu atsanız, Sinop’un Akliman sahillerinde ya da Sinop’un bahçeler sahillerinde bu kutuyu görebilirsiniz. Geçmişte biz bu balık havuzlarının acısını çok çektik. O dönemde herkes mantar oldu. Şimdi o yetmezmiş gibi, bu balık havuzlarının az önce bahsettiğim yerlere yerleştirilmesi söz konusu. Bu çerçevede de Demirci Köyünden bir sürü malzeme getirmişler ve bu havuzların inşasına başlamışlar diye duyum aldım” dedi. 

BİRİLERİNE PARA KAZANDIRILSIN DİYE SİNOP’UN KULLANILMASINA İZİN VERMEM
Geleceğini turizm ve eğitime bağlamış bir şehir olan Sinop’un birilerinin çıkarlarına alet edilmeye çalışıldığını söyleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, buna asla izin vermeyeceklerini ifade etti. Ergül; “Şimdi arkadaşlar, bu güzel kent, geleceğini eğitim ve turizme bağlamıştır. Bizim başka çıkışımız da yoktur. Biz eğer gelişeceksek, turizm ve ona bağlı olarak da eğitimler gelişip büyüyecek olan bir kentiz. Şimdi turizm diyoruz, ondan sonra turizmin içine edecek balık havuzlarını bu dünyanın en güzel sahillerine yerleştirmeyi düşünüyoruz. Buradan 3-5 kişi herhalde cebini dolduracak. Bu arada Sinop’u kullanacak, ben buna müsaade etmiyorum. Ben belediye başkanı olarak böyle bir şeyi şiddetle reddediyorum. Buna karar veren insanları da kınıyorum. Bu havuzların kente vereceği zararı hiçbir şey vermez. Konuştuğum bazı kişiler de, sistem değişmiş, her şey çok iyiymiş. Balıklar herhalde çok kibarlaşmış. Karnı acıkınca makine varmış oradan yemeğini yiyormuş. Dolayısıyla hiç yem ziyan olmazmış falan diyor. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Bu balık havuzları muhakkak acayip derecede bir kirlilik oluşturacak. Bunlar turizmle yan yana olmaz. Bu anlamda gerekli yerlere gerekli müracaatları yaptık. Bunun da bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

BEN BUNU, BİR SİNOPLU OLARAK KABUL ETMİYORUM
Her türlü zararlı yatırımda ilk akla gelen şehrin Sinop olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, yine diğer yatırım kararlarında olduğu gibi bunda da halkın fikrinin alınmadığını belirterek, kendisinin bir Sinoplu olarak bu girişimi kabul etmediğini söyledi. Ergül; Neymiş, 950 tona kadar ÇED raporu gerekmiyormuş. Neden bin ton değil, 50 ton aşağıya düşürdünüz. Ya hiç olmazsa bunu buradaki insanlarla bir paylaş. Onların düşüncelerini bir öğren. Bu kararı verenler bugün buradalar, yarın başka bir yerde olacaklar. Ama biz burada olacağız. Dolayısıyla ben bunu bir Sinoplu olarak kabul etmiyorum. Gitsinler kendi memleketlerinde yapsınlar. Gelip bu güzel coğrafyaya bunu kurmasınlar. Birde şuna çok üzülüyorum; kötü bir şey yapılacaksa herkesin aklına Sinop geliyor. Nükleer santral deyince Sinop akla geliyor, termik santral deyince Sinop akla geliyor, balık havuzları deyince Sinop akla geliyor. Bu kent bu kadar sahipsiz mi? İşte ben varım, sizler varsınız. Bu kent sahipsiz değil. Dolayısıyla bu olayın sonuna kadar takipçisiyim. Böyle bir olayın Sinop’ta olmasını kesinlikle olmasını istemiyorum” dedi.