Kudüs'te Mescid-i Aksa’ya İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıya Sinop’dan tepki yağdı. İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla İHH öncülüğünde, bir çok STK'nın da katılımıyla miting düzenlendi.

Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen protesto mitingine çok sayıda STK temsilcisi ve Sinoplu katıldı. Grup ellerinde yazılı dövizlerle tekbir getirerek, “Kahrolsun İsrail”, "Hamas’a selam, direnişe devam", "Katil İsrail, Filistin’den defol", şeklinde sloganlar attı. 

Din görevlisi Vasıf Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından kürsüye gelen İHH Sinop Temsilcisi Sefa Yalın, İsrail’in İslam coğrafyasının parçalanmışlığından, Müslümanların sessizliğinden, Müslüman halkların başındaki liderlerin İslam ülkelerinde yapılanlara kayıtsız kalmasından dolayı cesaretlendiği söyledi. Yalın; "İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa’ya girdiler. Aynı kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere attılar, üzerlerinde gezindiler. Halkımız ve bütün insanlık bilmeli ki, bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail terör rejiminin parmağı vardır"
Mitinge katılan Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek'de İsrail’in asıl amacının Mescid-i Aksa’yı yıkmak ve ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. 

Miting din görevlisi Engin Balcı'nın okuduğu dua ile son buldu. Dua sırasında katılımcılar duygusal anlar yaşadı. 

Editör: Vitrin Haber