Sinop'ta birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak görev alan ve İHH Sinop Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Üçüncüoğlu, görevli olarak Bangladeş'e gitti. 

Sinop terminalinde İHH yönetimi ve sevenleri tarafından uğurlanan Yakup Üçüncüoğlu, Arakan'daki katliamdan kaçarak Bangladeş'e sığınan mültecilere yardım malzemesi götürecek olan İHH ekibinde yar alacak. 

İHH'nın 96 ülkede yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Yakup Üçüncüoğlu, bu gönüllü faaliyetin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Yakup Üçüncüoğlu, "İstanbul'da ki ekibimizle birlikte insani yardım amaçlı Bangladeş'e gidiyoruz. Sinop'a bir kişilik kontenjan verilmişti. Burada ki temsilcimiz Sefa Yalınbey bizleri görevlendirdiler. Bizde o arkadaşlarla birlikte Bangladeş'e giderek, Arakan'dan veya diğer bölgelerden kaçarak oraya sığınan insanlarımıza yardım götürülüyor. Biz de arkadaşlarımızla birlikte o yardımların dağıtımını yapacağız. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) dünyanın her yerine insani yardım götürüyor. İHH 96 ülkeyle birlikte ülkemizin de tüm illerine bu yardımlar gidiyor. Yardımlar kapsamında Sinop'umuza da 150 koli ve çocuklar içinde 50 koli olmak üzere 200 koli İHH yardımı gerçekleşecek. Biz de Ramazan-ı Şerif'in ilk haftasında bu hizmetimizi Bangladeş'te gerçekleştireceğiz" dedi. 
Editör: Vitrin Haber