Sinop'ta ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz giysi alabileceği "Sevgi Mağazası" açılışı ile Kızılay'a kan bağışı yapanlara plaket ve madalya takdimi için tören düzenlendi.  Atatürk Caddesi eski Tedaş binası arkasında hizmete giren Sevgi Mağazası açılışına Sinop Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, Türk Kızılayı Samsun Canik Şube Başkanı Hatice Örs, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Kızılay yönetimi, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE CAN SUYU OLACAK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Korucuoğlu, açılışı yapılan Sevgi Mağazası ile Sinop'taki ihtiyaç sahipleri için her türlü giysi, gıda kolisi ve kurban konservesinin dağıtımının planlandığını söyledi. Sevgi mağazasında kullanılmamış yeni giysilerin ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine verileceğini kaydeden Korucuoğlu, mağaza içerisindeki ürünlerin mağazaya kazandırılması konusunda kendilerine destek olan kurum, kuruluş ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti. 

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'de konuşmasında, kendisinin de eski bir Kızılaycı olduğunu söyledi. Vali Hasan İpek'de konuşmasında Türk Kızılayının insani yardım konusunda dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olduğunu kaydetti. Vali İpek, Türk Kızılayının mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğini dile getirdi. Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım ise 150 yıldır insanlara yardım ulaştırmayı sürdürdüklerini kaydetti. 

Yapılan konuşmalar ardından 45 ve üstü kan bağışı yapanlara plaket, 35 ile 44 arası kan bağışı yapanlara altın madalya, 25 ile 34 arasında kan bağışı yapanlara gümüş madalya verildi. Bu arada Sevgi Mağazası'na katkıda bulunan iş adamlarına da plaket takdim edildi.

Program mağazanın açılış kurdelesinin kesilmesi ve kokteyl ile son buldu. 
 
Editör: Vitrin Haber