Dikmen ve Durağan ilçelerinde sabaha karşı etkili olan sağanak yağış sonrası her iki bölgede sel meydana geldi. Yaşanan sel nedeniyle bazı köprüler yıkılırken bir çok hayvanda telef oldu. 

Dikmen ilçesinde aşırı yağış sonucu yıkılan Güzelceçay Köprüsü, Samsun ile Sinop arasındaki karayolu ulaşımını kesti. 
     
AFAD HELİKOPTER GÖNDERDİ
Bu arada; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaşanan sel sebebiyle arama - kurtarma çalışmaları için 3 helikopter görevlendirildiğini bildirdi.
AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Dikmen ve Durağan ilçelerindeki yoğun yağış nedeniyle yaşanan su ve sel baskınları sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı bulunmadığı belirtildi. 

Açıklamada, "Dikmen ve Durağan ilçelerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı arama - kurtarma çalışmaları yürütülmektedir. Bu çerçevede; AFAD Başkanlığı'nca Kastamonu ve Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinden arama - kurtarma ekipleri ile iş makineleri gönderildi. Ayrıca bölgeye Başbakanlık AFAD tarafından; Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 olmak üzere toplam 3 adet arama - kurtarma helikopteri görevlendirilmiştir" denildi.

Kriz merkezi oluşturuldu

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, ise yaptığı açıklamada, Dikmen ve Durağan ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle hasar oluştuğunu belirterek, ''Biz de kriz merkezi oluşturduk. İlimizdeki yoğun yağış sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı bulunmamakta'' dedi. 

Bu arada Dikmen'de mahsur kalan 5 kişilik bir ailenin kurtarıldığını dile getiren Cengiz, arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. 
























Editör: Vitrin Haber