Türk Ocağı Sinop Şubesi tarafından düzenlenen Nevruz şenliğine İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, Sinoplu vatandaşlar,  Sinop Üniversitesi'nde okuyan Türkmenistanlı ve Azerbaycanlı öğrencilerde katıldı. 

Türk Ocağı'nın faaliyet gösterdiği tarihi mekan önünde gerçekleştirilen ve çeşitli kültürel halk oyunları gösterisinin yapıldığı şenlikte, Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsilen Nevruz ateşi yakılarak örste demir dövüldü.

NEVRUZ’UN KÖKLÜ VE ZENGİN BİR GEÇMİŞİ VAR
Nevruz Şenliğinde açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Sinop Şubesi Başkanı Metin Oktay Fındık; “Nevruz,  Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür. Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde de son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır" dedi.

Nevruzun 2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Manevi Kültür Mirası olarak kabul edildiğini belirten Fındık sözlerine şöyle devam etti; “Sinop’ta ilk kez kutlanan Nevruz'un  baharın gelişi olduğu gibi kahraman Mehmetçiğimizin teröristlere karşı Afrin'de göstermiş olduğu başarının kutlamasıyla  birlikte mübarek üç ayların kutlaması olarak ta gerçekleştirdik"
Editör: Vitrin Haber