AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Valilik ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından  hazırlanan konuya ilişkin projenin kabul edildiğini söyledi. Ersoy, çalışmanın Sinop'ta istihdama yönelik büyük bir adım olduğunu ve bu sayede Sinop ekonomisine 20 milyon TL gibi bir katkının olacağını kaydetti. 

Yürütülen proje kapsamında 2 bin kişinin İl Özel İdaresi, köylere hizmet götürme birlikleri ve çeşitli kurumlarda istihdam edileceğini ifade eden Mehmet Ersoy; "Valiliğimiz ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan toplum yararına çalışma projesi kapsamında 2 bin vatandaşımızın istihdamı kabul adildi. İl Özel İdaresi, köylere hizmet götürme birlikleri ve bazı kurumların hizmetlerinde çalışacak hemşerilerimiz yapılacak duyurunun ardından valilik ve kaymakamlıklara başvuracak ve kura ıle belirlenecekler.

2 bin hemşerimize bu imkanı sağlayan hükümetimize ve konuyla yakından ilgilenerek özel destek veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Faruk Çelık'e çok teşekkür ediyorum. Bir yıllık yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan bu büyük projemizin hem ilimize ve hem de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber