Sinop'ta doğalgaz için çalışmalar aralıksız sürüyor.  Sinop Doğalgazının alt yapı ve dağıtımını üstlenen Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından abonelik işlemleri başlatıldı. Kemal Demirkök adlı vatandaş firmanın Gelincik mahallesindeki ofisinde doğalgazın ilk abonesi olarak imzasını attı.

Gelincik Mahallesi Açelya Sokakta ikamet ettiğini belirten Kemal Demirkök, doğalgazın ilk abonesi olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Demirkök, “Sinop’un ilk doğalgaz aboneliği bize nasip oldu. Öncelikle kentlimize hayırlı olsun, bizim için zaruri ihtiyaçtı. İnşallah en kısa sürede tüm Sinop doğalgaza kavuşur” Dedi. 

Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. Bölge Müdürü Necmettin Erikci ise açıklamasında, alt yapı çalışmalarının olumsuz hava koşulları nedeniyle yavaşladığını belirterek; “Son birkaç gündür havaların yağışlı olması çalışmalarımızı ciddi anlamda etkiliyor. Bu yönüyle programımızda da aksamalar oluyor. Önümüzdeki hafta bazı sokaklara gaz vermeyi planlıyoruz ama hava şartları neyi gösterir bilemiyoruz. Sinoplunun doğalgaza bir an önce kavuşması için tam gaz çalışıyoruz” dedi.
Editör: Vitrin Haber