Sinop'ta Yönetici Atama Yönetmeliği’ne tepki gösteren KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyeleri ile polis arasında arbede yaşanırken, olaylarda 5 sendika üyesi emniyete götürülerek ifadeleri alındı. 

Okul yöneticilerinin atamalarında etkili olan puanlama sisteminde şaibe olduğunu ileri süren KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliği protesto etmek için Sinop Valiliği önünde eylem yapmak istedi. 

Eyleme izin vermeyen Sinop İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu etkinliğin daha önce eylem ve gösterilen için belirlenen Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılmasını isteyerek Valilik önünde ki eyleme izin vermedi. Daha önce Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen'in aynı alanda basın açıklaması yaptığını ve kendilerine ise çifte standart uygulandığını belirten sendika üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Eylemcilerin ısrarı ardından, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet ekiplerinin eylemcilere müdahale ettiği sırada arbede yaşandı. Yaşanan arbede ardından 5 sendika üyesi polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Arkadaşlarının emniyete götürülmesine tepki gösteren diğer sendikacılar ile polis arasında bir süre daha gerginlik sürdü. 

Emniyete götürülen sendika üyeleri; Bülent Eroğlu, Erkan Kabal, Hakan Eker, Musa Uzun ve Metin Gürbüz emniyette verdikleri ifade ardından serbest bırakıldı. Sendika üyeleri yaşanan arbede ardından valilik önünü terk etti. 



Haber: Ali Fuat Özşahin
Kamera: Erkan Aksu - Kurtuluş Açıkgöz