Sinop’ta yerli füzelerin deneme atışları sürüyor. Atışlar, eski radar üssünde yapılıyor.

Milli Savunma Bakanlığı'na devri yapılan eski radar üssünde konuşlanan füze test atış alanının tamamlanmasının ardından ilk test atışı 30 Mayıs 2012 tarihinde yapılmıştı. Üç gün sürecek olan test atışı kapsamında Sahil Güvenlik tarafından balıkçılar ve gezi tekneleri uyarılarak saat 11:00 ile 17:00'a kadar denize açılmamaları istendi. Atışların yapıldığı saatlerde bölgeye giriş ve çıkışlar polis tarafından kapatıldı. 

Balıkçılar açılmayı bekliyor
Limanda yasağın kalkmasını bekleyen balıkçılar ise bir an önce denize çıkmaya hazırlanıyor. Sinop Kastamonu Su Üranleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, atışların Sinoplu balıkçıyı olumsuz etkilediğini belirterek, atışların Şubat-Mart aylarında yapılmasının balıkçı esnafının daha iyi olacağını söyledi. Bayrak; "Şu an denize gidemiyoruz. Avlar denizde kaldı. Atışların balık yasağının olduğu tarihlerde ve Şubat-Mart aylarında yapılması bizim için daha iyi olurdu. Bu günlerde balıkçımız kalkan ağı atıyor. Denize açılamadıkları için şu an bekliyorlar" dedi. 
  
Atışlar, soğuk savaş yıllarında ABD tarafından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) karşı dinleme amaçlı kurulan ve 1992 yılında kaldırılan Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın yüzde 35.5 ile en büyük hissedarı olduğu Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) tarafından yapılıyor.

Editör: Vitrin Haber