Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıl dönümü Sinop'ta da coşkuyla kutlanıyor. Dün Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, bu gün İskele Meydanında devam etti.

Kutlama programına Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Jandarma Kıdemli Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

  
Vatandaşlara ve öğrencilere Türk bayraklarının dağıtıldığı tören; Vali Dr. Ahmet Cengiz ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Coşkun ile Belediye Başkanı Baki Ergül tören alanına gelişi ve vatandaşları selamlamasıyla başladı. Vali Cengiz, Cumhuriyet'in 11 yıl sonra 100. yılının kutlanacağını hatırlatarak başladığı konuşmasında; "11 yıl sonra 100. cü yaşını kutlayacağımız örnek demokrasisi, ekonomik yapısı, gelişmişlik düzeyi ve kültürel zenginliği ile bu gün dünya devletleri arasında itibarlı ve gururla yıllarca yer aldığı az gelişmiş ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine girişimci türk iş insanları ve yöneticileri sayesinde yer almanın gururu tüm türk milletinindir.bu başarıyıbayrak yarışında olduğu gibi elden ele,yıldan yıla,nesilden nesile büyüterek taşımak,sürdürmek hepimizin milli görevidir.Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak bu milli görevin yerine getirilmesiyle mümkün olacaktır. Cumhuriyet tarihi gelişim sürecinde en önemli idare şeklidir. Anayasımızın bir maddesi Türkiye Devletinin bir cumhuriyet olduğunu ifade etmiştir" dedi. 
  
Bu arada Vali Ahmet Cengiz'in konuşma yaptığı sırada sivil bir polis fenalık geçirdi. Alanda yapılan müdahale sonrası bayılan polis memuru, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memurunun durumunun iyi olduğu öğrenildi. 



Öğrenciler tarafından okunan şiirler ardından Telvin Sanat Tiyatrosu tarafından dans gösterisi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından da folklor gösterisi gerçekleştirildi. Program; geçit töreni ile son buldu. 







Editör: Vitrin Haber