Sinop Üniversitesi'nin yeni mezunlarına Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenle diplomalarını verildi.

Sinop Üniversitesi, 2011-2012 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını coşkulu bir törenle meslek hayatına uğurladı. Üniversitenin kuruluşunun 6. yılında eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan 950 öğrenci törenle diploma alarak kep attı.

Sinop Üniversitesi birincisi Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Aynur Ataman yaptığı konuşmayla izleyenleri duygulandırdı. Ataman; "4 yıl önce herkes gibi hayallerimin peşinde koşmuş ve gözümü Sinop'ta açmıştım. Amacım neydi? neden buradayım ? diye düşünürken, her türlü düşünceye açık, aklın egemen olduğu, özgür ortamı ve amacı; araştıran, çözüm üreten, topluma ve toplumsal sorunlara duyarlı, demokrat, milli değerleri gelişmiş ve aydın gençler yetiştirmek olan hocalarıyla Sinop Üniversitesi ailesi içinde buldum kendimi" dedi   

Mezuniyet sevincinin had safhada olduğu kep töreninde başörtülü öğrencilerin törene rahatlıkla katılabildiği görüldü.

Tören Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Vali Dr. Ahmet Cengiz, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın konuşmasıyya devam etti. Mezuniyet pastası Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ve üniversite birincileri Aynur Ataman ile Deniz Ak tarafından birlikte kesildi.