Yeni yayınlanan kararname ile Sinop'ta 4 ilçenin kaymakamı değişirken, Sinop'a yeni bir vali yardımcısının ataması gerçekleşti. 

Mülki İdari Amirler Kararnamesi 28 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Kaymakam ve vali yardımcıları arasında düzenlemeleri içerin kararname, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk imzasıyla yürürlüğe girdi.

Kararnameye göre Sinop'un Ayancık, Durağan, Erfelek ve Saraydüzü ilçelerinin kaymakamları değişti. Bu ilçelerden 3'üne atama yapılırken, Erfelek ilçesine herhangi bir atama yapılmadı. Sinop Vali Yardımcılığı'na ise yeni bir atama gerçekleşti. Buna göre; 1. Derece Kadrolu Sinop Vali Yardımcılığına Hakkari Vali Yardımcısı Hüseyin Sayın getirilirken, 1. Derece Kadrolu Ayancık Kaymakamlığına Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Keleş, Durağan Kaymakamlığına Sarıcakaya Kaymakamı Turan Soğukoluk, Saraydüzü Kaymakamlığına da Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey atandı. 

Kararname ile Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız 1. Derece Kadrolu Bozyazı Kaymakamlığına, Durağan Kaymakamı Kudret Kurnaz 1. Derece Kadrolu Taşova Kaymakamlığına, Erfelek Kaymakamı Feremez Batmaz'da Dicle Kaymakamlığı görevine getirildi. 

Sinop Valiliği Kaymakam Adayı Hamit Bağlama'ya ise 3. Derece Kadrolu Güce Kaymakamlığı görevi verildi.

Editör: Vitrin Haber