Sinop'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülerle kutlandı. 

Kutlamalar; sabah 08:45'te Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törende ilk olarak Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelengi konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

Program İstiklal Ortaokulu Bahçesinde gerçekleştirilen kutlama töreniyle devam etti. Protokol üyeleri okul girişinde öğrenciler tarafından çiçekler ve çikolatalarla karşılandı. Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ile çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisinin katıldığı tören, büyük bir ilgiyle izlendi. Etkinlik Okul Temsilcisi Perihan Nisan Saral'ın açılış konuşmasıyla başladı. 

Şiirlerin okunduğu ve folklor gösterilerinin yapıldığı programda Gürcistan'dan gelen öğrencilerin gösterileri nefes kesti. Jimnastik gösterileri, halat çekme yarışları, kaşıkta yumurta taşıma ve müzik eşliğinde sandalye kapma yarışı ile süslenen programda öğrenciler gönüllerince eğlenirken, protokol ve öğrenci velileri de renkli anlar yaşadı. 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Çocuk Gözüyle Ulusal Egemenlik' konulu ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaptığı spor turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yine İstiklal Ortaokulu öğrencilerinden spor alanında dereceye giren öğrencilerde törende ödüllerini protokol üyelerinden aldı. Tören; okul öğrencilerinden oluşan okul korosu tarafından, İstiklal Ortaokulu Müzik Öğretmeni Jülide Özdemir yönetiminde melodika ve keman eşliğinde gerçekleştirilen mini konser ile son buldu. 

Kutlamalar öğleden sonra da Sinop Belediyesi tarafından Şehir Kulübü Otoparkında düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği ile gün boyu devam etti. 

Editör: Vitrin Haber