Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıldönümünde Sinop'ta çeşitli etkinliklerle anıldı.

Etkinlikler kapsamında ilk tören Valilik Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.  

Valilik önünde gerçekleştirilen tören sonrası etkinlikler Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam etti. Burada gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Orhan Başkan, Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ile dünya milletleri nezdindeki yeri ve değeri hakkında bir sunum yaptı.  Program günün anlam ve öneminin belirten konuşmaların yapılması ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber