İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sinop Şubesi organizesinde gerçekleştirilen ve çeşitli STK’ların da destek verdiği ''Halep'e Yol Açın'' kampanyası kapsamında toplanan 2 bin 460 çuval un, 32 Çuval pirinç, 40 koli gıda, 152 adet battaniye ve 30 Çuval muhtelif gıda maddelerini taşıyan 5 TIR varış noktasına ulaştı. 

YARDIM MALZEMELERİ ADRESE TESLİM EDİLDİ
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hakkı Bafralı, Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aydın Yılmaz, Gerze İmam Hatip Lisesi Müdürü ve Gerze İlim Yayma Cemiyeti Başkan Yardımcısı Zeki Sağır ve Ayancık İmam Hatip Mezunları Derneği (AYİMMDER) Başkanı Mustafa Şahin nezaretinde 2 günlük zorlu yolculuk ardından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaşan TIR'lar, ilçedeki ana depoya teslim edildi. TIR'lar daha sonra Cilvegözü sınır kapısından geçerek, yoğun kış şartları altında Halep’ten göçmek zorunda bırakılan ve sınıra yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta ki savaş mağdurlarının kaldığı kamplara ulaştırılmak üzere İHH'nın lojistik merkezine götürüldü. 

Sinop ekibi TIRL'ları teslim ettikten sonra Reyhanlı'da ki yetim evini de giderek çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Ekip ardından İHH'nın Türkiye Cumhuriyeti ve Katar devletinin yardım ve katkılarıyla 3 ay sonra hizmete açılacak olan 55 villa ve konuttan oluşan 990 kişilik yetim köyünü de ziyaret etti. 

SİNOP EKİBİ MÜLTECİLERLE GÖRÜŞTÜ
Bu arada daha önce Sinop'ta görev yapan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'u da ziyaret ederek, hasret gideren Sinop ekibi, yine daha önce Sinop'ta görev yapan İslahiye İlçe Müftüsü Ramazan Dolu ile birlikte kaymakamlık izniyle ilçedeki Suriyeli mültecilerin kaldığı 1 nolu kampı ziyaret etti ve Ebu Hanife adlı Suriyeli mültecinin çadırına konuk oldu. 

TIR'ları Reyhanlı'da İHH sorumlularına teslim eden Sinop ekibi Çarşamba günü akşam saatlerinde Sinop'a dönmek üzere hareket etti.  





 
Editör: Vitrin Haber