Sinoplular İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen hamsi festivalinde bir araya geldi. Festivalde renkli anlar yaşandı.

11-14 Aralık'ta İstanbul Feshane'de düzenlenecek ve bu gün saat 14:00'da törenle açılışı yapılacak olan Sinop Tanıtım Günleri arifesinde Sinoplular Beşiktaş'a akın etti. Beşiktaş Belediyesi ile Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) işbirliğinde Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleştirilen hamsi festivalinde buluşan yüzlerce Sinoplu, yağan yağmura aldırış etmeden gönüllerince eğlendi. Şölen sırasında alana kurulan ızgaralarda yaklaşık 5 ton hamsi tüketilirken, Sinoplular horon tepip eğlendi.

Ünlü sanatçı Faruk K. konseri ise festivale katılanların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Aslen Boyabat İlçesi Ilıca köyünden olan sevilen sanatçı Faruk K., söylediği birbirinden güzel parçalarla şölene katılanları adeta coşturdu.

Sinop tatili için çiğ hamsi yediler!
Festivalin en renkli bölümlerini ise düzenlenen yarışmalar oluşturdu. Çiğ hamsi yeme yarışmasında renkli anlar yaşanırken, 9 yarışmacı 15'er çiğ hamsi yedi. Yarışmada Zeliha Çamtepe birinci olurken, Yaşar Reis Karademir 2. ve Anıl Abdullah Gül ise üçüncü oldu. Yarımada birinci olan Semiha Çamtepe 7 gün Sinop tatili ve uçak bileti kazandı. Yarışmada jüri üyeliğini Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek Yaparken, dereceye girenleri STSO Başkanı Erol Derici anons etti. 1 haftalık Sinop tatili ödülünü kazanan Zeliha Çamtepe, “Daha o kadar da olsa yerdim. Çiğ balık da, pişmiş de güzel. Hiçbir şey hissetmedim, gayet güzel yedim” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın balıkçı kıyafetiyle geldiği festivale; Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, STSO Başkanı Erol Derici, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, Sinoplu İş Adamı Musa Can ile çok sayıda Sinoplu katıldı. Festivalde Sinop Valisi Köşger, Sinop Belediye Bakanı Ergül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar birlikte tezgahın başına geçerek vatandaşlara balık ekmek dağıttı. Hamsinin yanında vatandaşlara mısır ekmeği de ikram edildi.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici yaklaşık 5 bin kişiye hamsi ikramında bulunulduğunu söyledi. Etkinliğe katılımın oldukça iyi olduğunu belirten Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'de, Sinop'un Karadeniz balıkçılığının yüzde 45, ülke balıkçılığınında yüzde 7.5'una ev sahipliği yaptığını söyledi. Hamsinin tüketiminin artırılmasına katkı sağlamayı ve balıkçılığın yaygın yapıldığı Sinop'u ön plana taşımayı amaçladıklarını kaydeden Vali Köşger; "Ülkemizde karaya çıkartılan balığın en fazla olduğu il elbetteki Sinop'tur. Sinop aynı zamanda hamsinin de bir bakıma anavatanıdır. Festivali düzenlemek, burada bulunmak, Sinop'u anlatmak güzel bir duygu. Fuarı kamuoyuna duyurmak için hamsi festivali düzenledik. Havanın Yağmurlu olmasına rağmen, katılımın yüksek olması sevindirici. Bizler bugün, denizcilerin piri, Barbaros Hayrettin Paşa'ya Seydi Ali'nin şehrinden selamlar getirdik" " diye konuştu.

Festival Şerafettin Çaylı'nın sahne aldığı konser ve plaket töreni ile son buldu. 

Çiğ hamsi yeme yarışmasını VİDEOLU izleyebilirsiniz....
Editör: Vitrin Haber