Sinoplu Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil (35) Hakkari Yüksekova'da şehit oldu.

Hakkari'de Yüksekova'da düzenlenen hava harekatının ardından devam eden operasyon sırasında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 2 uzman çavuştan birinin Sinop'un Boyabat ilçesi Köprücek köyü nüfusuna kayıtlı 3 çocuk babası Uzman Çavuş Sadık Aparangil olduğu öğrenildi. 

Hakkari’de Yüksekova’da düzenlenen hava harekatının ardından devam eden operasyon sırasında çıkan güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu, 15 PKK’lı öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 2 askerin şehit olduğunu 1 askerin yaralandığını ve şu ana kadar 15 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı.

Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil kimdir?

Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil, 30 Ağustos 1980 tarihinde Sinop'un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Sadık Aparangil, 26 Ağustos 2002 tarihinde Piyade Uzman Çavuş rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine katılarak, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı emrinde göreve başladı. Müteakiben 2002-2006 yılları arasında Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı (Hakkâri) emrinde çeşitli görevlerde bulunan Aparangil, 14 Ağustos 2006 tarihinden itibaren ise, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı emrinde görev yaptı.

04 Kasım 2015 tarihinde, Oramar Tepe Hakkari/Yüksekova bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit oldu. 

Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil, evli ve üç çocuk babasıydı. 




Editör: Vitrin Haber