Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Sinop'ta ki mahalle ve köy muhtarlarına Eskişehir İnönü Eğitim Merkezimizde  uçuş eğitim verildi. Muhtarlar eğitim kapsamında planör ve yamaç paraşütü uçuşları gerçekleştirdi. 

THK Sinop Sinop Şubesi tarafından örnek bir çalışmaya imza atılarak merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarına yönelik Ankara ve Eskişehir gezisi düzenlendi.  Gezi kapsamında muhtarlar oldukça renkli anlar yaşadı. 

Program hakkında bilgi veren THK Sinop Şubesi Başkanı Nuri Şişman, etkinliğin dolu dolu ve oldukça verimli geçtiğini söyledi. Nuri Şişman açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Türk hava Kurumu Sinop Şubesi tarafından, merkez mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla kurumumuzun çalışma ve kabiliyetlerinin anlatıldığı eğitim ve sağlık alanındaki çalışmalarımızın ve yangın söndürme ve müdahale faaliyetlerinin incelendiği bir gezi düzenlendi. 

Program dahilinde 8 mayıs 2015 Cuma günü Anıtkabir ziyareti yapılmış sonrasında Türk Hava Kurumu Genel Merkezi , Türk Hava Kurumu Müzesi, Türk Hava Kuvvetleri Müzesi , Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu uçak bakım onarım tesisleri incelenmiştir. Bu ziyaretler sırasında muhtarlarımıza üniversitemiz ve tesislerimiz hakkında brifing verilmiş, uçaklarımız ve operasyon merkezimiz detaylı şekilde yerinde anlatılmış kurumumuza ait olan uçak simülasyon ünitemiz ziyaret edilmiş ve canlı eğitime katılım sağlanmıştır. Sonrasında Eskişehir İnönü’de bulunan Havacılık Eğitim merkezimiz hareket edilmiştir.  9 Mayıs 2015 tarihinde İnönü Eğitim Merkezimizde bulunan model uçak imalat ünitelerimiz, paraşüt bölümümüz, radyo kontrollü model uçak merkezi, planör ve yamaç paraşütünü kapsayan tesislerimiz gösterilmiştir ve anlatılmıştır. Program dahilinde muhtarlarımız planör ve yamaç paraşütü uçuşlarını gerçekleştirmiştir. Gün boyunca muhtarlarımız havacılığın önemini kavramış uçuş heyecanını bizzat yaşamışlardır"
Editör: Vitrin Haber