Sinop'ta '25 Kasım Dünya Kadına Şiddeti Önleme Günü' arefesinde 'Kadına karşı şiddete hayır!' yürüyüşü düzenlendi. 

Kendilerine Sinop Kadın Platformu üyeleri adını veren kalabalık bir grup itfaiye binası önünde toplanarak, Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. 

Ellerinde 'Her yerde erkek şiddeti, kadın direnişi', 'Erkek vuruyor, devlet koruyor', 'Boşanmayı değil, cinayeti engelleyin', 'Kadınların öfkesi sınırları aşıyor' yazılı pankartlarla sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na gelen kadınlar burada basın açıklaması düzenledi. 

Şiddet her geçen gün artıyor!
Platform adına konuşan Sinop Kadın Platformu Sözcüsü Derya Kırmızıtoprak, kadına şiddetin her geçen gün arttığını söyledi. 2014 başından bu yana 207 kadının erkekler tarafından katledildiğini kaydeden Derya Kırmızıtoprak; "Yine bir 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nün arifesinde, savaşın yakıcı etkisini yüreğimizde hissederken, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı sesimizi ve mücadelemizi yükseltmek için bir aradayız. Savaşın kol gezdiği Ortadoğu’da kadınlar, tecavüzden soykırıma IŞID vahşetinin her türlüsüne maruz kalıyor. Erkek şiddeti savaş olsa da olmasa da kadınları hedef alıyor, kadın katliamları, tecavüz, taciz, nefret cinayetleri, neoliberal politikalar nedeniyle artan iş cinayetleri hız kesmeden sürüyor. Her hafta kocası, babası, erkek kardeşi, oğlu, boşanmak-ayrılmak istediği kocası, sevgilisi, müşterisi tarafından öldürülen kadınların kadınların haberlerini duyuyoruz. Kadınlar her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürülüyor. Erkek şiddeti cezasız kalırken, aileye mecbur bırakıldığımız politikalar oluşturulurken biz kadınlar her gün öldürülüyoruz" dedi.

Kadınlar daha sonra uzun süre meydanda slogan attı. Birlikte halaylar çeken platform üyelerinin eylemi sırasında polis çevrede güvenlik önlemi aldı. 

Hacer Üçüncüoğlu

Editör: Vitrin Haber