Sinop İşadamları Derneği'nin (SİAD) 20’nci kuruluş yıl dönümü İstanbul Maslak’taki Sheraton Otel’de büyük bir katılımla gerçekleşti. İş dünyası başta olmak üzere, siyasetçi ve bürokrat ve bir çok STK'yı bir araya getiren gecenin sonunda ünlü sanatçı Şevval Sam konser verdi. 

Oldukça renkli anların yaşandığı geceye; TBMM İçişleri Komisyonu Buşkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Grup Başkan Vekili ve CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, İstanbul Başsavcı Vekili Önder Yaman, Sinop eski Milletvekili Cahit Can, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve Ayancık eski Belediye Başkanı Rifat Örnek, SİAD İştişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kuru, SİYAD Başkanı Keramettin Arpacı, SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül, İstanbul Sinopspor Kulüp Başkanı Ramazan Aşçı, Sinoplu eski siyasetçi ve iş adamı Ahmet Ünal, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, Sinoplu Gazeteciler Osman Aksu, Halit Gümüş ve Tolga Özkoç, geçtiğimiz günlerde Sinop'tan yeni görevine atanan KOSGEB İstanbul Boğaziçi Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan ile, iş dünyasının önemli isimleri, bürokratlar, ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 

Barbaros Baltacı ve Avukat Fatoş Kanat'ın sunumuyla gerçekleştirilen program SİAD Basın Danışması Nermin Aydın ve sahibi olduğu Ersel Ajans tarafından hazırlanan 'Geçmişten günümüze SİAD' konulu sinevizyon gösterimiyle başladı. Derneğin Onursal Başkanı merhum Cevat Güleç'in mücadeleleri ve konuşmasının da paylaşıldığı sinevizyon gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandı. SİAD yönetim kurulu üyelerinin tek tek anons edilerek sahneye çağrılmaları ardından açılış konuşmasını yapan Sinop İşadamları Derneği Başkanı Rafet Orhan, programa katılan tüm davetlilere teşekkür etti. 

Kırıldık ama gücenmedik
Konuşmasında SİAD'ın gücünü Sinoplulardan aldığını dile getiren Rafet Orhan, SİAD'ın temellerini atan merhum Hasan Basri Kuzuoğlu ile Onursal Başkan Cevat Güleç'i rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti. Orhan; "Guret illerin çocukları olarak yıllar önce Sinop'tan İstanbul'a geldik, çalıştık, okuduk ve hayata tutunduk. Onurumuzla yaşadık, Allah'tan başka huzurda eğilmedik. Gök kubbede hoş bir sade adına ömrünü büyük şehirde inanç ve idealleri uğruna geçiren bizler, nereden geldiğimizi ve ne olacağımızı hiç bir zaman unutmadık. Kırıldık, üzüldük ama asla hiç kimseye gücenmedik, yolumuzda dosdoğru yürümesini bildik.  Bu yolculuk hiç bitmeyen kutlu bir yolculuktur. Allah bizlere maddi ve manevi hizmet yolunda layığı ile hizmet etmeyi, hakkı söylemeyi, milleti sevmeyi, hakkı karşılıksız savunmayı nasip etsin" dedi.

İş ve Strateji Geliştirme Akademisi kuruyoruz
Değişen dünya şartlarını göz önünde bulundurarak Sinop için neler yapmak gerektiğinin mesaisi içinde olduklarını belirten Rafet Orhan; "SİAD olarak Sinop, İstanbul, diğer iller ile Avrupa'da ki iş adamlarımızla canlı ve dinamik işbirliği içerisindeyiz. Ortak projeler geliştirmek üzere önemli kararlar almak üzereyiz. İhtisaslaşmış üretim bölgelerinin küresel pazarlara doğrudan ürün ve hizmet satma şansı giderek artmaktadır. Bizim yaptığımız ise zihin açıcı, tartışmalar için veriler ve öneriler içeren bir çerçeve sunmaktır. SİAD İş ve Strateji Geliştirme Akademisi alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup, Türk iş dünyasının gençlerini bu çatı altında buluşturan SİAD ortak akıl, ortak emek ve yeni projelerle güç katacaktır. 

Yıllık iş hacmimiz 400 milyon dolar
SİAD ailesi olarak dünya ekonomisi ile Sinop ekonomisini entegre etmek istiyoruz. SİAD olarak yıllık iş hacmimiz 400 milyon dolardır. Sinop'un dış ticaret hacmi ise sadece 37 milyon dolardır. SİAD ve Sinoplu iş dünyası olarak elbette eksiklerimiz ve hükumetten isteklerimiz var. SİAD olarak Sinop'u dünyaya, dünyayı da Sinoplu tanıştırmak için yatırım projelerimizle Sinoplu sanayici, iş adamları ve esnafı ile işbirliğine hazırız. 

Ben sıradan bir damat değilim
Başkan Rafet Orhan'ın konuşması ardından eşi aslen Ayancıklı olan Sinop'un eniştesi Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, davetlilere hitap etti. Platforma eşi Özlem Hazinedar ile el ele tutuşarak gelen Murat Hazinedar, kendisinin de artık bir Sinoplu olduğunu söyledi. Kayın validesinin Ayancık'ın Teyfikiye köyü, kayın pederinin de Türkeli Ayazköyü'nden olduğunu ifade eden Hazinedar şunları söyledi; "Beni sizlerle buluşturan eşime, eşitime çok teşekkür ediyorum. Biz 26 yıllık bir hukuku temsil ediyoruz. Biz üniversitenin birinci günü değil, kayıt günü tanıştık. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kapısından girdim, Özem hanım çıktı karşıma. Allah'ta nasip etti, yaklaşık 26 yıldır beraberiz. Hayatı anlamlı kılan en önemli şey aile hukuku, evliliktir. Ben sıradan bir damat değilim. Böyle mukaddes bir şehirde, fetih müjdesiyle mazhar olmuş bir şehrin İstanbul. İstanbul'un kalbi ve 370 bini aşan Sinoplu nüfusuyla Beşiktaş'ta Sinopluların bir temsilcisi yoktu. Biz şimdi Sinopluların temsilcisi olmaya çalışıyoruz. İstanbul'un her noktasındaki Sinoplulara dokunmaya çalışıyoruz. Ben sıradan bir damat olmadım evlat oldum. Kayın validem ve Allah rahmet eylesin kayın validemin annesi yıllardır bizimle aynı evde kaldı. Ben Sinoplu olmayı 24 saat evimde yaşıyorum"  
  
Programda TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Grup Başkan Vekili ve CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'da birer selamlama konuşması yaptı. SİAD'a emeği geçen ve katkısı bulunanlara plaketlerin verildiği gecede onur ödülü ise SİAD'ın onursal Başkanı merhum Cevat Güleç adına oğlu Serdar Güleç'e takdim edildi. 

Aydın'dan teşekkür
SİAD'dın 20. kuruluş yıl dönümü ünlü sanatçı Şevval Sam konseri ile son buldu. Gecenin sonunda etkinliğe katkısı olanlara teşekkür eden SİAD Basın Danışması Nermin Aydın, "Bu gecenin organizasyonu için kurulan komisyonda yer alan başta sayın Avukat Fatoş Kanat, sayın Murat Yurdagül, sayın Serkan Savaşkan, koordinemizi sağlayan, görevini başarıyla yerine getiren SİAD sekreterimiz Ayşegül Gülnaz olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize, komisyon başkanlarımıza ve tüm SİAD ailesine herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Editör: Vitrin Haber