Sinop'ta bazı balıkçılar Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe tepki olarak 1 Eylül itibariyle denize açılmadı. 
     
Sinop İli Deniz Ürünleri Üreticileri Birliği Başkanı Recep Batmaz ve bir grup birlik üyesi balıkçı, tekneleri önünde toplanarak yaptıkları açıklamada, yeni su ürünleri tebliğine tepki olarak bu gece av yasağının sona erecek olmasına rağmen denize açılmadıklarını söyledi. 
     
Grup adına konuşan Batmaz, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin kendilerini mağdur edeceğini savundu. 

''Yeni çıkan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ bize yaptırım getirmiştir'' diyen Batmaz, ''Kulaç derinliği, boy yasakları bizi mağdur edeceğinden Sinoplu balıkçılar olarak 31 Ağustos'u 1 Eylül'e bağlayan bu gece av yasağının sona ermesine rağmen denize çıkmama kararı aldık'' dedi. 
     
Batmaz, birliklerine bağlı 16 tane gırgır teknesinde 800 tayfanın çalıştığını ve yeni su ürünleri tebliğinin getirdiği yasaklarla bütün balıkçıların mağdur olacağını ileri sürdü. 


Halit Gümüş - AA

Editör: Vitrin Haber