Sinop'ta önemli bir açığı kapatacak olan Sinop Kültür Merkezi'nin (SKM) ihalesi önceki gün gerçekleştirilirken, Sinop Havalimanı'nın uluslararası standartlarda yapımı planlanan yeni terminal binasının ihalesi ise 3 Kasım tarihinde yapılacak. 

Her iki yatırımla ilgili bilgi veren Bakanlık Müşaviri ve Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, 15 milyon TL yatırım bedelli Sinop Kültür Merkezi ihalesinin dün gerçekleştirildiğini söyledi. İl Özel İdaresi yanında yapılacak olan merkezin Sinop'a yakışır bir yatırım olduğunun altını çizen Yaşar, SKM'in kent kültürüne büyük hizmetler vereceğini kaydetti. 

Sinop Havalimanı'nın da yeni terminaline kısa süre içeresinde kavuşarak, uluslararası uçuşlara ev sahipliği yapması yönünde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yaşar, eski tavukçuluk istasyonu mevkisinde bulunan lojmanların olduğu alana yapılacak olan terminalin ihalesinin de 3 Kasım tarihinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Yaşar; "Havalimanımız eni terminaliyle uluslararası nitelikte cevap verecek bir alan oluyor.

Daha önce 1980 metre pist uzatımı gerçekleştirilmiş, genişlik ise 30 metreden 45 metreye çıkartılmıştı. Tavukçuluk istasyonunun olduğu bölgeye de uluslararası nitelikte bir terminal binası ve yeni taksi yolları yapılacak.  

Ayrıca sisli havalarda uçakların inebilmesi için gerekli donanım da havalimanımıza konuşlandırılacak. Böylece yolcular sisli havalarda başka havalimanlarına nakledilmek zorunda kalmayacak" dedi.

Editör: Vitrin Haber