Sinop Belediyesi ve KUZKA işbirliğinde yapılması planlanan son sistem Sinop Mezbaha Projesi için Belediye ile KUZKA arasında kredi sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Sinop Mezbahası yaklaşık 750 bin TL'ye mal olacak.

Sinop Belediye tarafından hazırlanarak Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'na (KUZKA) sunulan ve kendi dalında birinci seçilen Sinop Mezbaha Projesi için gerekli olan hibe kredi sözleşmesi Belediye Başkanı Baki Ergül ile KUZKA yetkilileri arasında  imzalandı.

Yaklaşık 750 bin TL'lik sözleşme ile Sinop merkez Mertoğlu Köyü Gavurkolu mevkisinde mezbaha için belediye bünyesine katılan alanda yapım çalışmaları ilgili ihalelerin tamamlanması ardından çalışmalara start verilecek. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'un modern bir mezbahaya kavuşacağını söyledi. Ergül; "Göreve geldiğimizde hazırladığımız mezbaha projesini hayata geçirmek için bir kaç ihaleye çıktık, fakat katılım olmamıştı. Bunun üzerine belediyemiz imkanları ile mezbaha projemizi hayata geçirmeyi hedefledik ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına da bu projeyi sunduk. Kendi dalında birinci olan ve beğeni toplayan mezbaha projemiz için Sayın KUZKA yetkilileri ilgili ödeneği uygun buldular ve bugün burada karşılıklı imzaları atmış bulunuyoruz. Her şekli ile Avrupa standartlarında olan ve sıfır zayiat ile hayvanların kesimlerinin gerçekleşeceği, aynı zamanda çevreci olacak olan mezbaha projemiz ilgili ihalelerin tamamlanmasının ardından kompleksin yapımına başlanacak. İşin süresi iki yıl. Fakat tüm çabalarımız ile mezbahamızı bir yıl içinde hizmete sunmaya çalışacağız. Tüm halkımıza hayırlı olsun'' dedi.
Editör: Vitrin Haber