Sinop Üniversitesi tarafından Fen Edebiyat Fakültesi yanına yapılacak olan dev kampüs için start verildi.

Sinop Üniversitesi'nin uzun zamandır beklediği kampüs alanı ile ilgili işlemler tamamlandı. Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi yanında bulunan arazide yapılacak olan kampüs içerisinde 2 bin 500 kişi kapasiteli tribün yapılacak.

Bu kapsamda yeni kampüs içerisinde yer alacak sentetik atletizm parkurlu futbol sahası yapımı için yer teslimi gerçekleştirildi. FİFA standartlarına uygun olarak yapılacak sentetik atletizm parkurlu futbol sahasının bir yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanıyor. 

Kampüs inşaatını üstlenen firma yetkilisi İsmet Bülent Köprülü konu ile ilgili olarak, “Kampüsün ihale tarihi 02 Eylül 2014, sözleşme tarihi 25 Eylül 2014, sözleşme bedeli ise 3 milyon 683 bin 500 TL olacak. Ancak sonra eklenecek olan Tribünlerle beraber bu bedel 8 milyon TL bulacaktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ise yaptığı açıklamada, “Yıllardır Üniversitemize bir kampüs kazandırmanın gayreti içerisinde olduk. Zaman zaman zorluklarla karşılaştık. Ancak bugün itibariyle bu sorunların tamamını aştık. Artık yatırımları hayata geçirmeye başladık. Uzun ve zor bir sürecin ardından hayalimiz olan yatırımlara bugün 2 bin 500 kişi kapasiteli Uluslararası Atletizm Pisti sahamızın yer teslimini gerçekleştirerek başlıyoruz. FİFA standartlarında sentetik çim yüzeyli saha, IAAF sertifikalı 8 kulvarlı poliüretan koşu pisti, sırıkla atlama, yüksek atlama, disk-çekiç atma, 3 adım engelli atlama, 3 adım ve uzun adım atlama parkuru, 3000 mt engelli koşusu ile ayrıca; 1 adet sentetik yüzey kaplamalı mini futbol sahası, 2 adet poliüretan yüzeyli tenis kortu, 1 adet poliüretan yüzeyli basketbol sahası olacak.” diye konuştu. 

Bunun dışında Eğitim, İlahiyat Fakülteleri, Öğrenci Yaşam Merkezi, kütüphane, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binalarının da yapımına başlanacağını dile getiren Rektör Bircan, daha sonraki safhalarda da ilk olarak meslek yüksekokulunu bu alana taşıyacaklarını kaydetti. 

Rektör Bircan son olarak, “Yeni yerleşkemizde öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını güzel değerlendirebilecek bir spor tesisinin yapımını yüklenici arkadaşlara teslim edeceğiz. Onlarda 1 sene gibi bir zaman içerisinde burayı imar edip hazır hale getirilecek. Şimdiden yapılacak olan üniversite kampüsünün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca inşaatına başladığımız yerleşkemizde de zaman zaman zorluklarla karşılaşacağımızı biliyoruz. Yönetim olarak bugüne kadar sabırla ve ısrarla çalışmalarımıza devam ettik. Bundan sonraki süreçte de bu özeni göstermeye devam edeceğiz. Söz verdiğimiz yatırımların tamamını gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki bu sözümüzü yerine getirirken paydaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Ayrıca yapmış olduğumuz yatırımların tamamını halkımızla paylaşmamıza aracı oldukları için Basınımız da buradan teşekkür ediyorum. Zaman zaman Öğrencilerimiz ile yaptığımız toplantılarda bizlere vermiş oldukları pozitif enerji dolayısı ile onlara da teşekkür ediyorum. Onlara daha güzel, yaşanabilir bir kampüs kazandırmak adına ilk adımı bugün burada atmaktan dolayı mutluyuz.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Vitrin Haber