İskele meydanında gerçekleştirilen ve toplam yatırım bedeli 83 milyon TL olan toplu temel atma ve açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcıları, İzzet Ercan ve Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Ayhan Ergün, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar birer konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; merasimde temelini atacağımız DSİ’ye ait 2 taşkın koruma tesisi ile 750 dekar arazi ve 2 ilçe taşkınlardan koruyacağız. Temelini atacağımız OGM’ye ait 1 tesis, ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarının oluşturduğu proje demetini içeriyor. DKMP Genel Müdürlüğü’nün Hamsilos Tabiat Parkı’nda yaptığı çalışmalar ise temeli atılacak 4. Tesisimiz” dedi.

Eroğlu; açılışını yapacağımız tesis de Sinop’ta tamamlanan DKMP çalışmalarından meydana geldiğini belirtti.

Bakan Eroğlu’nun konuşması ardından protokol üyeleri hep birlikte sahneye çıkarak temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi. Daha sonra 17 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de ORKÖY kredileri sertifikası kura ile verilmesi ardından Bakan Eroğlu Sinoplularla birlikte iftarını açtı.

İftar programı ardından ceviz, badem, gül, fındık, kestane, kızılcık gibi fidan türlerinden oluşan toplam 4 bin 500 adet fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.
Editör: Vitrin Haber