Sinop Türkiye’deki eğitim yatırımlarından en çok pay alan illerin arasında yer alıyor. Aynı zamanda Milli Eğitim Komisyonu üyesi olan Dr. Nazım Mavişin takipleriyle Rehberlik Araştırma Merkezi, Denizcilik Meslek Lisesi, Otelcilik Meslek Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu inşaatları hız kaybetmeden yükselmeye devam ediyor.

İnşaatları tamamlanmak üzere olan eğitim yatırımlarının bir sonraki eğitim-öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacağını belirten Maviş, Sinop’taki eğitimin kaliteli ve nitelikli olması açısından çok önemli projelerin hayata geçtiğini ifade etti.

Sinop’un eğitim yatırımları açısından birçok ilin önünde olduğunu vurgulayan Maviş, “Ak Parti iktidarımızın ve Cumhurbaşkanımızın en fazla üstünde durduğu konu gençlik ve eğitim olmuştur. Bu bağlamda Ak Partimizin en fazla yatırım yaptığı alanlardan biri de eğitimdir. Bizler de Sinop’u aynı zamanda bir eğitim kenti yapmak için çalışıyoruz. Bu amaçla tamamlanan eğitim kurumlarımız Sinop’umuzun eğitim anlamında niteliğini arttıracaktır.” dedi.

Açıklamasında inşaatında sona gelinen eğitim yatırımları hakkında bilgiler veren Maviş, şu ifadeleri kullandı: “Denizcilik Meslek Lisemiz; 12 milyon 64 bin 320 TL tutarındaki yatırım bedeli ile 16 Derslik, 2 atölye, laboratuar ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyondan oluşmaktadır. Bir Deniz kenti olan Sinop'umuz için son derece önemli bir yatırımdır. Türkiye'de mevcut 56 denizcilik meslek lisesinden biri olacaktır.

 Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemiz; bir turizm kenti olan Sinop için son derece kıymetli bir yatırımdır. 10 milyon 620 bin TL tutarındaki yatırım bedeli ile 16 Derslikten oluşmakta, pansiyonu ve uygulama oteli ile öğrencilerimize modern bir eğitim imkanı sunacaktır.  

İmam Hatip Ortaokulumuz; 9 milyon 45 bin 762 TL tutarındaki yatırım bedeli ile 18 Derslik, çok amaçlı salon, 300 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve uygulama camii ile hızla tamamlanmaktadır. 

Rehberlik Araştırma Merkezimiz ise; 5 milyon 900 bin TL tutarındaki yatırım bedeliyle Sinop’ta eğitime önemli bir ivme kazandıracaktır.

Toplam yatırım bedeli 37 milyon 630 bin 82 TL olan Dört önemli eğitim yatırımımızın şimdiden Sinop’umuz için hayırlı olmasını diliyorum. Sinop’umuz inşallah bu yatırımlar ile bir eğitim kenti olacaktır”