Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, boğulma olaylarına karşı vatandaşları uyararak, “Canınız her şeyden önemli, canınızı tehlikeye atmayın, eğlencenizi cankurtaranların bulunduğu kontrollü plajlarda yapın” dedi.

Vali Köşger, son zamanlarda artan boğulma olaylarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Köşger, “Haziran ayı itibari ile ilimizde turizm sezonu açılmış bulunuyor. Geçen yıllara nazaran oldukça yüksek oranda turist akını oldu. Gerek il dışındaki hemşerilerimiz gerekse diğer illerden gelen vatandaşlarımız Sinop’u görmeye geliyorlar, bu bizi çok memnun ediyor. Sinop sadece denizi olan bir il değil, doğasıyla, tarihiyle, coğrafyasıyla her türlü güzelliği bünyesinde barındırıyor. İlimizin 181 km sahil uzunluğumuz var, iç deniz değimiz yani güneye bakan sahiller oldukça güvenli ve vatandaşlarımızın gönlünce eğlenmesinde, denize girmesinde bir sıkıntı olmuyor.

Ancak Karadeniz’in diğer tarafları ile aynı özelliği taşıyan dış denizimiz var. Bu denizimizde Karadeniz'in diğer yerlerinde olduğu gibi ‘rip’ akıntıları tehlike teşkil edebiliyor. Biz oralarda gerekli uyarıcı tabelaları koyduk ancak vatandaşlarımızın canı her şeyden önemli, insanlar çalışırken yoruluyor ve eğlenmek istiyor tabi bunu yaparken hayatını tehlikeye atacak şekilde olmamasını tavsiye ediyoruz. O sahillerde uyarıcı levhalarımız var, kamuya açık olan yerlerde geçtiğimiz senelere nazaran bu sene daha fazla cankurtaran istihdam edilmiş durumda. Çünkü biz vilayet olarak teşvik ettik ve bu işin koordinasyonunu yaptık, gümüş bröveli cankurtaran sayısını ilimizde arttırmış olduk. Bunların bir kısmı plajlarda görevlendirildi ancak vatandaşlarımız cankurtaranların görevlendirildiği plajların dışında başka alanları da tercih edebiliyor. Bizim vatandaşlardan istirhamımız canınız her şeyden önemli, canınızı tehlikeye atmayın, eğlencenizi cankurtaranların bulunduğu kontrollü plajlarda yapın. Hiçbir vatandaşımız canını tehlikeye atmasın, mutlu bir şekilde geldikleri mutlu insanların yaşadığı bu kentte yüzleri gülerek hiçbir şekilde üzüntü duymadan, mutlu bir şekilde ayrılmalarını diliyoruz” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber