Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, evde bakım hizmeti alan yaşlıları ziyaret etti.

Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Hamdiye Yılmaz, Hatice Şentürk, Necla Yurbaş ve Hasan Şentürk'ü evlerinde ziyaret ederek sorun ve isteklerini dinleyen Vali Çetinkaya, yetkilelere, bu sorunların giderilmesi için talimat verdi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Çetinkaya, yaşlıların, geçmiş ile bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle cemiyet hayatının en kıymetli hazineleri olduğunu söyledi.

Yaşlılara, hayatları boyunca saygı göstermek, onlar için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlamanın herkesin öncelikli görevleri arasında olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü ihtiyaç ve sıkıntınızda yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Projesi kapsamında 46 ailenin bulunduğunu ifade eden Vali Çetinkaya, 6 bakım elemanı aracılığıyla ev temizliklerinin düzenli olarak yapıldığını, ayrıca yemeklerinin pişirildiğini, 2 sağlık elemanı aracılığıyla da rutin sağlık kontrollerinin evlerinde yapıldığını anlattı.

Ziyaretlere, Vali Çetinkaya'nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ümit Korkmaz ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek katıldı.

AA


Editör: Vitrin Haber