TSK'dan bir grup subayın gerçekleştirdiği darbe girişimi ardından, Sinop Valiliği organizesinde protesto eylemi yapıldı. 

Valilik binası önünde gerçekleştirilen ve vali yardımcıları, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı protesto eyleminde, darbe girişimi kınandı. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik önünde toplanan vatandaşlara Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, hitap etti.

Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Yaman, "Yaşananlar karşısında Cumhurbaşkanından köy muhtarına kadar herkes görevini yapmıştır." dedi.

Devletin dimdik ayakta olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Ekrem Yaman sözlerini şöyle sürdürdü; "Tasvip etmediğimiz sıkıntılı ortamdan sağ duyu sayesinde kurtulduk. Bu tür hadiseler Türk tarihi boyunca yaşanmış vakalardır. Seçilmiş bir hükumetin güç kullanılarak tasfiye edilmesine matuf bu eylem ne yazık ki can kaybı ile sona erdirildi. Allah bu millete bu kabil sıkıntılar yaşatmasın. Bu program, valiliğimizin düzenlemiş olduğu bir çalışma olup, sizlerden bu program sonrasında sakin bir şekilde işlerinizin başlarına, evlerinize gitmenizi rica edeceğim. Devlet bütün organları ile iş başında olup, idarede en küçük zafiyet ve sıkıntı yoktur. Bütün kurum ve kuruluşlarıyla görevinin başındadır. Sinop'un asayişi düzgün ikinci il olması dolayısıyla göstergeyi aşağıya indirecek sıkıntılara sebep olmayalım"

Vali Yardımcısı Ekrem Yaman'ın konuşmasının son bülümünde vatandaşlar tekbir ve sloganlarla darbe girişimini protesto etti.. 

Kalabalık açıklama ardından dağıldı. Açıklama sırasında polis tarafından geniş güvenlik önlemi aldı.

 
Editör: Vitrin Haber